Semnul care îi zăpăcește pe șoferi! Ce semnificație are „Ø 300”

Autor: Radu Țuțulan 09 oct. 2023 Știri auto
Semnul care îi zăpăcește pe șoferi! Ce semnificație are „Ø 300”

Sunt multe indicatoare rutiere pe care unii șoferi nu le înțeleg, așa cum se întâmplă în cazul acestei tăblițe pe care scrie „Ø 300”. Iată ce simbolizează acest semn, care îi zăpăcește pe șoferi.

Toți cei care au condus o mașină, știu că nu e deloc ușor să fii atent la toate detaliile. Traficul, pietonii, ruta de deplasare și, bineînțeles, indicatoarele rutiere sunt doar câteva dintre elementele între care șoferii trebuie să își împartă atenția.

De aceea, sunt unii conducători auto care se zăpăcesc atunci când întâlnesc pentru prima dată un semn pe marginea drumului. Mai ales dacă circulă cu viteză.

Un exemplu este această tăbliță, montată pe unele drumuri din Germania, pe care scrie „Ø 300” și pe care mulți nu au înțeles-o.

Semnul care îi zăpăcește pe șoferi

Sursa: chip.de
Semnul care îi zăpăcește pe șoferi / Sursa: chip.de

Acest semn, care îi zăpăcește pe șoferi este, în sine, foarte simplu de înțeles.

Simbolul „Ø 300” reprezintă diametrul conductei de scurgere a apei pluviale, montată pe marginea drumurilor de mare viteză din Germania. Dimensiunea e exprimată în milimetri.

Semnul arată locația exactă a acestei țevi. Astfel, lucrătorii o pot găsi și întreține rapid dacă se înfundă. Sau dacă s-a blocat cu frunze, pământ sau alte resturi. Aceste conducte sunt situate pe șanțuri de drenaj, de-a lungul autostrăzilor germane. Fără aceste conducte de drenaj, drumul ar putea fi inundat în timpul ploilor abundente, existând riscul de acvaplanare”, scriu jurnaliștii de la Chip.de.

Ce trebuie să facă șoferii când întâlnesc acest semn

Semnul „Ø 300” nu îi obligă pe șoferi la absolut nimic. Are doar rol informativ.

Dar, își poate dovedi utilitatea atunci când plouă abundent. Iar gura de canalizare pe unde ar trebui să se scurgă apa se înfundă.

Aceste tăblițe, pe care poate scrie „Ø 300” sau „Ø 400”, indică locația scurgerii.

Astfel, dacă drumul e blocat de apă, iar gura de la canal e astupată cu frunze, poate fi foarte rapid curățată. Iar șoferii nu vor mai fi nevoiți să aștepte câteva ore, până la îndepărtarea apei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide