Senat: Şoferii pot solicita reducerea de suspendare a permisului auto în anumite condiţii

Autor: Diana Grigore 27 nov. 2018 Știri auto
Senat: Şoferii pot solicita reducerea de suspendare a permisului auto în anumite condiţii

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect legislativ prin care conducătorii de autovehicule vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto în anumite condiţii.

„La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful de poliţie rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie; a obţinut permisul de conducere cu cel puţin un an înaintea săvârşirii faptei.Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce cu 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art 101 (3), art 102(3) litera a şi art 103 (1) litera c. Pentru fapta prevăzută la art 102 (3) litera e perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea titularului: dacă depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte vehiculul este cu 50-70 km/h; dacă depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face patye autovehiculul condus este cu mai mult de 70 km/h, doar dacă fapta a fost săvârşită o singură dată în 12 luni”, prevede proiectul legislativ adoptat tacit de Senat.

De asemenea, iniţiativa prevede că „în cazul în care conducătorul de vehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârşeşte, într-un interval de două luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou faptă prevăzută la art 100 (3), art 101 (3), art 102 (3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile”.

Proiectul de lege a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari din PSD.

Citeşte continuarea pe Mediafax.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide