Sensul giratoriu care i-a zăpăcit pe șoferii americani. Cum l-au folosit?

Autor: David Andrei 27 apr. 2021 Știri auto

Sensul giratoriu. O intersecție care le dă bătăi de cap și șoferilor europeni. Cine are proritate, cum te încadrezi, dar și cum ieși din giratoriu sunt întrebări pe care și le pun mai toți conducătorii auto. Dar mulți dintre șoferii americani nu știu cum să intre în giratoriu.

GALERIE FOTO

Un sens giratoriu a fost construit în regiunea Rowan County din statul american Kentucky. Acest a apărut peste noapte în intersecție și a produs confuzie. Imagini publicate pe Reddit arată proporțiile dezastrului. „Iată un exemplu de ‘așa nu’ cu privire la utilizarea unui giratoriu”, este descrierea care însoțește clipul.

Filmarea a fost realizată cu ajutorul unei drone și arată clar cum cei mai mulți conducători auto habar n-au cum se folosește sensul giratoriu.

Mulți șoferi o iau la stânga, așa cum ar trebui să facă în Anglia, de exemplu. Și ajung astfel pe contrasens. Greșeala este repetată de mulți alții, care nu-și dau seama că rulează cu viteză în direcția corectă, dar pe sensul greșit, riscând să se ciocnească frontal cu cei care se deplasează regulamenar.

Puțini sunt cei care înțeleg că, pentru a face stânga, trebuie să urmeze alt traseu.

Sensul giratoriu, soluție ratată pentru o intersecție periculoasă

Potrivit autorităților, este primul giratoriu construit în nord-estul statului american Kentucky. Acesta înlocuiește o intersecție în care circulau zilnic aproximativ 4.000 de vehicule și care devenise extrem de periculoasă, mai ales atunci când șoferii virau la stânga. Astfel, sensul giratoriu a fost construit pentru un trafic mai sigur în zonă. Dar autoritățile au mult de muncă. Trebuie să-i convingă pe șoferi să circule corect.

Poliția Rutieră ia în calcul delegarea unui echipaj care să dirijeze circulația în sensul giratoriu pentru o perioadă. De asemenea, trasarea unor săgeți pe asfalt și instalarea unor indicatoare care să arate traseele care trebuie urmate pot fi utile în acest caz.

VIDEO:

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide