Serbia investeşte 12 miliarde de euro în infrastructură. Ce face România?

Autor: Cristian Agatie 13 aug. 2019 Știri auto
Serbia investeşte 12 miliarde de euro în infrastructură. Ce face România?

Serbia are o populaţie de numai 7 milioane de locuitori şi o economie de câteva ori mai mică decât a României, dar asta nu o împiedică să aibă planuri ambiţioase pentru extinderea infrastructurii rutiere. 

Cea mai importantă autostradă aflată acum în construcţie va lega Belgrad de portul Bar din Muntenegru, pe coasta Mării Adriatice, traversând Serbia şi Muntenegru. Autostrada are o lungime de aproximativ 262 km pe teritoriul Serbiei, alţi 164 km fiind pe teritoriul muntenegrean.

În afară de această autostradă, serbii au în plan construirea altor cinci autostrăzi. Printre acestea, şi cea care va lega Belgradul de Timişoara. Investitori germani şi italieni sunt foarte interesaţi de realizarea acestei autostrăzi, în special italienii, care au aproximativ 15.000 de companii în zona Timişoara.

Pe teritoriul României, această autostradă (A9) va lega Timişoara de Moraviţa, de acolo continuând prin Pancevo săpre Belgrad. Deocamdată, partea română a lansat o licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate, fără să existe un orizont de timp concret pentru realizarea acestei autostrăzi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide