Sergio Perez câștigă Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită

Autor: Adrian Somai 20 mart. 2023 Știri auto

Sergio Perez se impune în Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită, după ce a reușit o cursă perfectă de la un capăt la altul. Max Verstappen este cel care a fost considerat vedeta acestei etape însă, el reușind să termine cursa pe locul secund după ce a plecat abia de pe poziția a 15-a. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Fernando Alonso.

Așteptările legate de cursa din Arabia Saudită au fost mari încă de la bun început, stiindu-se faptul că Leclers și Verstappen vor porni de pe pozițiile a 12-a, respectiv a 15-a. Iar întrecerea de ieri s-a dovedit a fi plină de acțiune și tensiune încă de la bun început. La start, Alonso i-a luat fața lui Perez și a preluat conducerea cursei încă de la primul viraj. Perez a revenit însă în turul 3 și l-a întrecut pe spaniol, care a și fost penalizat cu cinci secunde după ce a “călcat” linia albă la start.

Max Verstappen a avut un început de cursă excelent din toate punctele de vedere, câștigând poziție după poziție. După ce a pornit de pe locul 15, Max ajunsese deja pe 11 după șase tururi. Apoi, până în turul 14, pilotul celor de la Red Bull reușise să ajungă până pe poziția a 6-a. După o manevră spectaculoasă în turul 25, Max l-a depășit pe Alonso și a urcat până pe locul 2, pe care nici nu l-a mai cedat până la sfârșitul cursei.

Alonso a încheiat cursa pe locul 3, însă la scurt timp a aflat că a primit o penalizare de zece secunde, ceea ce ar fi dus la pierderea acestei poziții în favoarea lui Russell. În cele din urmă s-a revenit asupra deciziei, iar Fernando Alonso și-a păstrat locul în clasament.

Max Verstappen conduce în clasamentul piloților

După două etape, Max Verstappen conduce clasamentul piloților cu 44 de puncte, urmat fiind de colegul său de la Red Bull, Sergio Perez, cu 43 de puncte. Podiumul este completat de Fernando Alonso, cu 30 de puncte. Top 5 continuă cu Carlos Sainz Jr. și Lewis Hamilton, ambii cu câte 20 de puncte. Mai departe, îi regăsim pe George Russell (18 puncte), Lance Stroll (8 puncte), Charles Leclerc (6 puncte), Valtteri Bottas (4 puncte) și Esteban Ocon (4 puncte).

În clasamentul constructorilor, Red Bull conduce detașat cu 87 de puncte, podiumul fiind completat de Aston Martin Racing (38 puncte) și Mercedes (38 puncte). Top 5 este completat de Ferrari cu 26 de puncte, respectiv de Alpine, cu 8 puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula1.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide