Volkswagen și-a propus să producă peste 800.000 de modele electrice în acest an

Autor: Mihai Morcovescu 16 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen intenționează să producă în 2022 peste 800.000 de modele complet electrice. Intenția oficialilor companiei din Wolfsburg este aceea de a depăși până în 2025 Tesla, care este cel mai mare producător de vehicule cu zero emisii.

Volkswagen intenționează să depășească Tesla până în 2025

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Șeful de vânzări al constructorului german, Hildegard Wortmann, a declarat că acest țel este perfect realizabil. În plus, Volkswagen și-a propus ca în 2023 să ajungă la 1,3 milioane de mașini electrice produse. Planul germanilor este ca până în 2030 modelele electrice să reprezinte 50% din producția globală.

Recent, CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că VW are șanse să depășească Tesla pe piața mașinilor electrice până în 2025. Până la mijlocul deceniului, nemții vor să devină cel mai mare constructor de vehicule cu zero emisii.

Dacă va reuși să producă 800.000 de mașini electrice în acest an, Volkswagen se va plasa pe locul al doilea în lume, după Tesla. Gigantul condus de Elon Musk a raportat în primele patru luni ale anului 305.000 de mașini. Până la final de 2022, Tesla intenționează să producă 1,5 milioane de mașini.

Diess este convins că VW poate depăși Tesla. Și asta datorită ofertei sale mai variate de mașini, atât cu mărcile de volum, cât și cu cele premium. În încercarea de a deveni cel mai mare producător de vehicule electrice, VW va investi 7,1 miliarde de dolari în America de Nord. În același timp, cel mai mare producător european va lansa 25 de noi modele electrice noi până în 2030.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide