Sfaturi de la Skoda. Cum să conduci bine în trafic aglomerat?

Autor: Elena Luchian 19 iun. 2020 Știri auto

Am revenit la traficul aglomerat după ridicarea restricțiilor de circulație. Skoda îi învață pe șoferi cum să conducă bine la orele de vârf?

GALERIE FOTO

Ești șofer bun și nu ai fost niciodată implicat într-un accident produs din vina ta? Poate că răspunsul este “Da”, dar nu ești singur pe șosele. Oricât de priceput ești la volan, ține cont că cei din jurul tău s-ar putea să fie începători, neatenți sau, pur și simplu, nepăsători. Ce trebuie să faci ca să conduci bine în trafic aglomerat?

  • Păstrează distanța

Specialiștii de la Skoda le recomandă șoferilor să păstreze o distanță de 2 secunde atunci când vremea este bună. Aceasta trebuie să crească la 4 secunde în condiții atmosferice care reduc vizibilitatea și distanța de frânare. Cruise control-ul adaptiv, deși adaptează viteza în funcție de viteza mașinii aflate în fața sa, nu ar trebui să ia locul atenției celui aflat la volan.

  • Privește în față

Privește în față nu numai la mașina care rulează în fața ta, ci și la cele din fața ei, este sfatul specialiștilor de la Skoda, pentru a anticipa orice potențial pericol. Sistemele de asistență sunt proiectate pentru a-ți oferi asistență, nu pentru a-ți lua locul la volan.

  • Încearcă să conduci previzibil

Fii mereu atenți la cei din jur, semnalizează mereu intenția de schimbare a benzii de circulație sau a direcției de mers, dar fii hotărât. Ia în calcul că ezitările tale îi pot deruta pe ceilalți șoferi.

  • Alege un stil de condus defensiv

Ia în calcul că nu toți șoferii sunt atenți, nu tuturor le pasă de ceilalți participanți la trafic. Încearcă să anticipezi situațiile neprevăzute pentru a putea reacționa corect. Fii atent la bicicletele și motocicletele care se strecoară printre mașini.

  • Fii calm și concentrat

Nu e ușor să nu te enervezi în traficul aglomerat. Dar o stare de agitație îți va reduce capacitatea de concentrare, îți va încetini reflexele și, dintr-un șofer bun, te-ar putea transforma într-unul mediocru. Încearcă să ignori orice ți-ar putea distrage atenția și pune telefonul la distanță pentru a nu risca siguranța ta și nici pe a celor din jurul tău.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide