Shelby lansează primul său model electric din istorie, Mustang Mach-E GT

Autor: Adrian Somai 28 apr. 2023 Știri auto

Shelby, tunerul american cunoscut în întreaga lume în special pentru versiunile de performanță ale modelelor Ford Mustang, prezintă oficial în această primăvara primul său model electric din istorie. Bineînțeles, este vorba despre o versiune modificată a lui Mach-E GT, ce va fi asamblată într-o ediție limitată de numai 100 de exemplare, potrivit Carscoops.

Shelby Mustang Mach-E se dovedește a fi un model special pentru constructorul american, fiind lansat și cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Carroll Shelby, fondatorul companiei. Interesant de precizat, noul model va fi disponibil exclusiv pe piața auto europeană. Pachetul de tuning pregătit de americani va avea un preț de 24.900 de euro.

Este vorba despre Shelby, așa că încă de la bun început ne putem gândi la câteva dintre modificările pe care le-a primit versiunea inițială a lui Mach-E GT. Avem, în primul rând, un pachet exterior mult mai agresiv. Apoi, cei de la Shelby au pregătit pentru acest model special o vopsea exclusivă, o nuanță de alb alături de care observăm și o grafică specială pe părțile laterale.

Suspensie nouă pentru Shelby Mustang Mach-E

O serie întreagă de elemente de caroserie sunt acum realizate din fibră de carbon, printre ele numărandu-se capota, grila frontală, spoilerul din față sau capacele oglinzilor. Motivul pentru care americanii au apelat la această soluție este ușor de intuit, obiectivul celor de la Shelby fiind acela de a reduce cât mai mult din masa totală a mașinii. Totuși, greutatea finală a noului Shelby Mustang Mach-E nu a fost precizată.

La capitolul tehnic nu au fost operate niciun fel de modificări, propulsorul electric rămânând intact. În aceste condiții, vorbim în continuare tot despre o putere de 487 de cai. Shelby Mustang Mach-E este echipat, de asemenea, cu o baterie de 98.7 kWh. În schimb, Shelby Mustang Mach-E a primit o suspensie nouă, care face ca noul model să aibă o gardă la sol ceva mai joasă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shelby


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide