Și Volkswagen închide fabricile. Care este situația industriei auto din Europa

Autor: ProMotor 17 mart. 2020 Știri auto
Și Volkswagen închide fabricile. Care este situația industriei auto din Europa

Volkswagen anunţă că îşi închide, în cel mai scurt timp, fabricile din Europa, de frica răspândirii epidemiei de coronavirus. Producătorul german se alătură, astfel, unor companii precum Renault, Fiat, Ford şi Peugeot-Citroen, care au anunţat că îşi restrâng producţia. Iată care este situația la zi pe Bătrânul Continent.

Grupul Volkswagen

Volkswagen închide în zilele următoare fabricile din Pamplona (Spania), Setubal (Portugalia) și Bratislava (Slovacia).

Celelalte fabrici ale grupului Volkswagen din Germania și alte țări europene se pregătesc să suspende producția pentru o perioadă de două săptămâni.

Audi a anunțat că va opri producția la fabricile sale din Ingolstadt și Neckarsulm (Germania), Bruxelles (Belgia) și Gyor (Ungaria) până luni.

Subsidiara spaniolă SEAT a oprit producția marți, în timp ce Skoda a redus producția la fabricila sale din Cehia. De asemenea, Lamborghini are producția înghețată cel puțin până la 25 martie.

Toyota

Toyota a anunțat oprirea producției de mașini la fabrica din Valencienne (Franța) începând de miercuri, pe o perioadă nedeterminată. Aici se produce modelul de clasă mică Yaris.

De asemenea, japonezii au anunțat încetarea producției timp de două sptămâni la uzina din Ovar (Portugalia), unde se produce Land Cruiser.

Grupul PSA

Grupul PSA închide toate fabricile din Europa până pe 27 martie, din cauza lipsei acute de componente, dar și a cererii scăzute pe majoritatea piețelor. Decizia afectează fabricile Peugeot, Citroën și DS. De asemenea, fabricile Opel din Germania și Polonia, precumși Vauxhall din Marea Britanie.

Renault

Renault a încetat luni producția la fabricile din Franța pe perioadă nedeterminată. Situația la fabricile din celelalte fabrici din Europa depinde de condițiile din fiecare țară. Potrivit unui comunicat transmius luni Promotor, fabrica Dacia de la Mioveni lucrează în acest moment la capacitate normală, dar acest lucra s-ar putea schimba, în funcție de evoluția situației și deciziile Guvernului.

Fiat Chrysler Automobiles

Producătorul italo-american și-a suspendat producția la fabricile din Italia, cu excepția celei din Atessa. Aceasta, care lucrează la capacitate redusă, produce vehicule comerciale în parteneriat cu PSA. De asemenea, se închid fabricile din Polonia și Serbia.

Ford

Potrivit unei informații de ultimă oră, uzina Ford din Craiova va trimite în șomaj tehnic aproximativ 6.000 de muncitori, începând cu 19 martie. Informația a fost confirmată de Ford România, care a anunțat că măsura se aplică pentru majoritatea fabricilor Ford din Europa, pentru o perioadă de cel puțin câteva săptămâni. Uzina din Valencia, cea mai mare fabrică Ford, a fost închisă luni pentru o perioadă de o săptămână .

Ferrari

Ferrari și-a închis ambele fabrici din Italia până pe data de 27 martie.

BMW

Bavarezii au anunțat că toate fabricile lor operează normal

Volvo

Nici fabricile Volvo din Suedia nu sunt afectate de coronavirus la momentul redactării articolului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide