Sindromul de care suferă Elon Musk. Care sunt trăsăturile pozitive ale persoanelor cu acest sindrom

Autor: Marius Vișan 10 mai 2021 Știri auto
Sindromul de care suferă Elon Musk. Care sunt trăsăturile pozitive ale persoanelor cu acest sindrom

Elon Musk a fost gazda emisiunii SNL (Saturday Night Live) de sâmbătă, 8 mai 2021. Cu această ocazie, miliardarul a dezvăluit că este prima persoană cu sindromul Asperger care găzduiește această emisiune.

În timpul monologului său de deschidere al emisiunii, Musk, CEO excentric şi controversat al Tesla şi SpaceX, s-a referit la sine ca fiind „prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit Saturday Night Live”.

Musk nu este de fapt prima gazdă SNL cu sindromul Asperger: Dan Aykroyd, fostul membru al distribuţiei, a găzduit spectacolul în 2003 şi a discutat în mod deschis despre Asperger, scrie Mediafax.

Ce este, de fapt, sindromul Asperger de care suferă Elon Musk?

Conform asociaţiei AutismSociety, sindromul Asperger (cunoscut şi sub numele de Tulburare Asperger) a fost descris pentru prima dată în anii 1940 de medicul pediatru vienez Hans Asperger.

Mulţi profesionişti au considerat că sindromul Asperger este pur şi simplu o formă mai uşoară de autism şi au folosit termenul „autism cu funcţionare înaltă” pentru a descrie aceşti indivizi.

Tulburarea Asperger a fost adăugată în Manualul de Diagnostic şi Statistic al tulburărilor mintale (DSM-IV) al Asociaţiei Americane de Psihiatrie, ca o tulburare separată de autism. Cu toate acestea, există încă mulţi profesionişti care consideră tulburarea Asperger o formă mai puţin severă de autism.

Ceea ce distinge tulburarea Asperger de autismul clasic sunt simptomele sale mai puţin severe şi absenţa vorbirii întârziate.

Copiii cu tulburare Asperger pot fi afectaţi doar uşor şi au frecvent abilităţi lingvistice şi cognitive bune. Pentru observatorul neantrenat, un copil cu tulburare Asperger poate părea doar un copil tipic care se comportă puţin diferit.

Trăsăturile pozitive ale persoanelor cu sindrom Asperger

Există însă și anumite elemente prezente în tulburarea Asperger care sunt pozitive. Acestea ar fi un nivel ridicat de inteligență. Totodată, cei cu Asperger au abilitatea de a se concentra intens pe o anumită activitate și o memorie foarte bună. Persoanele cu acest sindrom au un simț unic al umorului și un mod original de a gândi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide