Sistemul RCA s-a blocat. Mii de şoferi, neînregistraţi în bazele de date

Autor: Gandul.info acum 6 ani Știri auto
Sistemul RCA s-a blocat. Mii de şoferi, neînregistraţi în bazele de date

 


Sistemul de înregistrare a poliţelor RCA nu funcţionează de luni noapte, şoferii care îşi fac în această perioadă asigurările auto obligatorii auto nu pot fi înregistraţi în bazele de date şi nici nu pot beneficia de reducerile legale, scrie Gandul.info.

În aceste condiţii, autorităţile de control nu pot verifica dacă şoferii au sau nu asigurări, însă rămân de bază chitanţa şi poliţa cu timbru sec din registrul unic al asigurătorilor.

Sistemul a creat probleme tehnice încă de luni, iar softul nu a operat bonusurile legale, spre nemulţumirea şoferilor.

Motivul blocării sistemului de înregistrare a poliţilor RCA ar fi, potrivit brokerilor, de natură tehnică, însă alţi asigurători anunţă că softul sistemului nu este updatat şi din acest motiv mii de şoferi din întreaga ţară au fost prejudiciaţi.

Mai mult, Legea RCA nu a fost aprobată, iar ordonanţa de urgenţă care îngheţa tariful RCA pentru şase luni nu a fost publicată în varianta certută şi asumată de transportatori şi ASF, după mitingul de joi, 15 septembrie.

Sistemul este oprit din CEDAM (n.r. baza de date cu asigurările auto obligatorii încheiate la nivel naţional) însă nimeni nu dă explicaţii. Doar două societăţi de pe piaţă (n.r în total sunt nouă asemenea societăţi) dau bonusul/ mouse, însă nici ASF nu a reuşit, până acum, să explice situaţia. La nivel de autoritate se ştia doar că sistemul nu merge.

”Luni, sistemul a mers, dar cu intermitenţe şi cu probleme, în sensul că nu s-au acordat bonusuri pentru şoferi, iar oamenii au fost nemulţumiţi. Marţi, sistemul n-a mai mers deloc, dar noi, ca să nu ne pierdem clienţii, am înregistrat în portofoliul propriu RCA-urile, eliberându-le oamenilor documentul doveditor, urmând ca în momentul deblocării sistemului să operăm tranzacţia”, ne-a explicat un broker de la una dintre societăţile de asigurări de pe piaţă.

Citeşte articolul complet în Gândul.info

Comentarii
Inchide