Sistemul Sentry de la Tesla a adus o femeie în fața instanței (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 27 dec. 2021 Știri auto

Sistemul de supraveghere Sentry cu care sunt dotate mașinile Tesla și care ajută la prinderea infractorilor și-a făcut din nou datoria. O femeie din Marea Britanie a ajuns să dea socoteală în fața judecătorilor după ce a fost filmată în timp ce zgâria portiera unui Model 3.

Ce a filmat Sentry Mode?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Paguba a fost estimată la aproximativ 1.000 de lire sterline. Aceasta a fost depistată de abia după ce proprietarul a verificat hard-disk-ul mașinii. În afară de plângerea depusă, el le-a prezentat polițiștilor și imaginile surprinse de camera mașinii. Oamenii legii au identificat-o foarte repede pe făptașă ca fiind Anna Valente (57 de ani).

Totul s-a petrecut în parcarea unui centru comercial din orașul englez Poole. Revenită de la cumpărături, Valente a încercat să se urce în mașina sa, un Nissan Juke. Iritată că Tesla ar fi fost parcată prea aproape, femeia s-a răzbunat și a lăsat pe una dintre portierele modelului american o zgârietură de circa 10 cm.

Spre ghinionul ei, camera instalată în aripa față de pe Model 3 a surprins-o în timp ce comitea fapta. Pe baza imaginilor video, anchetatorii au obținut în instanță o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare împotriva femeii.

Anna Valente a pledat vinovată și a fost obligată să plătească daune de 1.080 lire sterline (cca 1.280 euro).

Ce este Sentry Mode?

Sistemul de protecție Sentry de la Tesla permite înregistrarea video la 360 de grade în jurul mașinii. Acest lucru este posibil cu aceleași camere și senzori pe care Model 3 îi folosește la condusul autonom sau la prevenirea accidentelor.

Diferența constă în faptul că înregistrările sunt realizate doar atunci când mașina este parcată, iar proprietarul acesteia nu se află în automobil. Camerele video se activează automat când o persoană se apropie la mică distanță de mașina Tesla. Ele înregistrează tot ceea ce se întâmplă până când persoana respectivă părăsește zona.

Cu ajutorul opțiunii Sentry Mode sunt detectate potențiale amenințări. Dar, în ultima vreme, cel puțin în SUA și în Anglia, au fost identificați și prinși numeroși hoți care au spart sau au avariat mașini Tesla Model 3.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro, captura video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide