Situația traficului de pe principalele drumuri din România, cu o zi înainte de Revelion

Autor: ProMotor 30 dec. 2021 Știri auto

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în dimineața de 30 decembrie 2021, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă însă în condiții de iarnă pe mai multe artere rutiere din județele Botoșani, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Suceava și Vaslui.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic la sub 200 metri și, izolat, sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Cluj, Gorj, Harghita și Timiș.

Cum se circulă pe A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, cu o zi înainte de Revelion?

Pe arterele rutiere principale – autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, se circulă în condiții normale, pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună.

”Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, în special dacă circulă pe un carosabil umed, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să sporească atenția la volan, asigurându-se temeinic la efectuarea fiecărei manevre.

Reamintim de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă pentru circulația pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, cu recomandarea de a-și planifica foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă!” se arată într-un comunicat de presă emis de Poliția Română.

Șase recomandări din partea Poliției Rutiere

1. nu plecați la drum fără a avea vehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă;

2. circulați cu prudență sporită, pentru a putea evita obstacolele;

3. păstrați în mers o distanţa corespunzătoare între autovehicule;

4. adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere;

5. utilizați în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

6. în condițiile unui carosabil alunecos, evitați pe cât posibil manevra depăşirii (dacă manevra este necesară, realizați-o numai după o asigurare temeinică).

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă trebuie folosită frâna de motor. Este obligatoriu ca șoferii să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită ori mâzga.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Centrul INFOTRAFICComentarii
Inchide