Situație bizară în Prahova: rezultate contradictorii în legătură cu concentrația alcoolică în cazul unui șofer oprit în trafic

Autor: Adrian Somai 29 nov. 2022 Știri auto

O situație bizară l-a avut în prim plan în urmă cu câteva zile pe un șofer prahovean, care a fost oprit în trafic de polițiștii Brigăzii Rutiere. Testarea cu etilotestul a indicat 1.78 mg/l acool pur în aerul expirat, însă acest rezultat a fost contrazis în cele din urmă de rezultatele analizelor de sânge.

Bărbatul a fost dus la spital după testarea cu etilotestul, acolo unde a efectuat și analize ale sângelui. Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor o săptămână mai tărziu, atunci când au primit rezultatele analizelor de sânge. Mai exact, rezultatele indicau zero mg/l alcool pur în sânge! În cele din urmă, dosarul a fost clasat.

”La data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 19.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în oraş, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din oraş. Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

“Având în vedere faptul că rezultatul a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au condus bărbatul în cauză la o unitate medicală unde, cu acordul acestuia, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sânge au indicat 0,00 g/l”, a mai transmis la începutul acestei săptămâni instituția.

Șoferul ar fi susținut că nu a băut deloc

Potrivit News.ro, șoferul a rămas fără permisul de conducere în urma testării cu etilotestul, acesta fiindu-i suspendat fără drept de dovadă înlocuitoare. Totuși, trebuie spus faptul că șoferul a susținut și în fața oamenilor legii că nu a consumat băuturi alcoolice. Ba mai mult decât atât, el a vrut să fie testat pentru concentrația de alcool din sânge, fiind sigur de faptul că rezultatul va fi zero.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide