Skoda a fost marea câștigătoare la „Auto Trophy 2021”

Autor: Mihai Morcovescu 27 nov. 2021 Știri auto

Skoda a obținut opt premii în cel de-al 34-lea sondaj „Auto Trophy 2021”, mai multe decât oricare altă marcă.

La competiția organizată în fiecare an de revista germană Auto Zeitung și-au exprimat votul 12.126 de cititori ai publicației. Aceștia și-au ales preferatele dintre 248 de modele și 138 de mărci în cele 36 de categorii ale trofeului.

Opt trofee pentru Skoda

Skoda a câștigat titlul de „Cea mai bună marcă de import” întrunind 34,9% din totalul voturilor exprimate. A fost pentru a opta oară consecutiv, începând din 2014, când producătorul din Mlada Boleslav a primit acest trofeu.

La categoria „Mașini de oraș/Mașini mici”, cea de-a patra generație a modelului Fabia a adunat 29,6% dintre voturi, câștigând în fața altor modele consacrate din același segment.

Marca cehă și-a continuat seria de succese obținând cu modelul Octavia cele mai multe voturi (28,9%) și la categoria „Modele compacte”. Pentru bestseller-ul cehilor, premiul „Auto Trophy 2021” este cel de-al optulea trofeu consecutiv și cel de-al 14-lea din istorie.

Crossover-ul Kamiq a cucerit primul său „Auto Trophy” la doar doi ani de la lansarea pe piață, primind 32,5% dintre voturile cititorilor germani. Astfel, Kamiq a ocupat primul loc în clasamentul „SUV-urilor importate cu preț de până la 25.000 de euro”.

Modelul de clasă medie Skoda Superb a obținut două titluri la ediția din acest an a „Auto Trophy”. Limuzina cehilor a ocupat primul loc la categoria „Clasa de lux”, unde aproape unul din patru cititori (24,7%) au votat modelul cehilor. În același timp, Superb a strâns 29,2% dintre sufragii încheind pe primul loc întrecerea rezervată autovehiculelor care oferă cel mai bun raport preț-performanțe.

Skoda Enyaq IV (foto) a intrat pentru a doua oară în cursa pentru premiile „Auto Trophy”. La fel ca în urmă cu un an, SUV-ul 100% electric al mărcii de la Mlada Bloeslav a fost votată din nou de cititorii și utilizatorii online ai revistei Auto Zeitung la categoria „SUV electric cu preț de până la 50.000 de euro”, primind 33,9% dintre voturi. Totodată, Enyaq și-a învins rivalii din segmentul in care face parte, primind 24,6% dintre voturile exprimate.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide