Skoda anunță 6 modele electrice noi până în 2026

Autor: Adrian Somai 26 apr. 2023 Știri auto

Cehii de la Skoda sunt deciși să își concentreze atenția din ce în ce mai mult asupra dezvoltării mașinilor cu zero emisii, constructorul ceh anunțând astăzi că plănuiește lansarea a șase noi modele electrice. Potrivit primelor informații venite dinspre tabăra producătorului de la Mlada Boleslav, în planurile Skoda sunt incluse o mașină de dimensiuni mici, o mașină compactă, un combi și un SUV cu șapte locuri.

Strategia constructorului est-european prevede ca următoarele șase modele electrice să fie lansate în următorii trei ani, până în 2026. Este un plan destul de ambițios pe care și-l asumă cei de la Skoda, însă oficialii cehilor par a își îndrepta atenția tot mai mult către un viitor electric.

Pentru început, Skoda anunță că vrea să aducă pe piață un model electric accesibil pentru toată lumea. Va fi, de fapt, o mașină de dimensiuni mici, dedicată tuturor celor care nu sunt dispuși să facă o investiție foarte mare în această direcție. Mai departe, modelul compact despre care aminteam în rândurile anterioare ar urma să fie Elroq, succesorul lui Kodiaq.

Conceptul Vision 7S se va tranforma într-un model de serie

Mai știm deja că cei de la Skoda se gândesc și la un model combi, care va avea o lungime de 4.70 metri. De altfel, va fi primul model electric de acest fel care își va face locul în portofoliul constructorului cu sediul principal la Mlada Boleslav. În cele din urmă, mai avem informații și despre un viitor SUV cu șapte locuri, care va fi, de fapt, versiunea de serie a conceptului Vision 7S.

Conceptul Vision 7S își va face însă simțită prezența și în cazul celorlalte modele electrice, acestea urmând să preia limbajul de design pe care l-am văzut anul trecut. Potrivit anunțului Skoda, designerii vor pune accent pe trei trăsături principale în cazul viitoarelor modele: autenticitate, funcționalitate și robustețe.

Lăsând la o parte cele patru modele complet electrice pe care le-am adus în discuție în rândurile precedente, cei de la Skoda mai au în plan și lansarea versiunilor actualizate pentru modelele Enyaq iV și Enyaq iV Coupe. Ambele modele urmează să ajungă pe piață în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide