Skoda anunță că noua generație a SUV-ului electric Enyaq ar putea fi lansată în 2028 și că va costa mai puțin

Autor: Ionuț Vîlciu 01 nov. 2023 Știri auto

Producătorul auto ceh a confirmat că noua generație a SUV-ului electric Enyaq va fi dezvoltată pe o nouă platformă, iar debutul ar urma să aibă loc în 2028 sau 2029.

Actuala generație a modelului complet electric Skoda Enyaq a debutat în urmă cu trei ani, dar producătorul i-a adus pe parcursul anilor diverse îmbunătățiri și actualizări pentru a-i spori autonomie, eficiența, dar și puterea. Potrivit Carscoops, noua generație a SUV-ului electric ar urma să debuteze în 2028 sau 2029 și va fi construită pe baza noii arhitecturi SSP a Grupului Volkswagen.

Aceste vești au fost confirmate chiar de CEO-ul companiei Skoda, Klaus Zellmer. Zellmer a confirmat, de asemenea, că noua generație a modelului Enyaq va fi produsă la uzina Mlada Boleslav din Republica Cehă, la fel ca modelul actual.

Viitoarea Skoda Enyaq va fi mai puternică, mai eficientă și mai ieftină

Dat fiind faptul că noua generație va folosi viitoarea platformă SSP a Grupului Volkswagen, aceasta nu doar că ar trebui să fie mai puternică și să beneficieze de autonomii mai mari, dar ar trebuie să fie și mai accesibilă. Ne putem aștepta ca prețurile acestei noi generații să fi mai apropiate de cele pentru mașinile cu motoare convenționale din gama Skoda.

Deși este prea devreme să vorbim despre design, putem să presupunem că noua generație Skoda Enyaq va încorpora cel mai recent limbaj de design al producătorului auto ceh, numit „Modern Solid”. Aceasta înseamnă că noul model ar putea arăta similar cu conceptul Skoda Vision 7S, pe care compania l-a prezentat în 2022. De asemenea, se pare că viitoarea Enyaq va fi ceva mai mică decât modelul actual, pentru că va renunța la al treilea rând de scaune. Rămâne de văzut și dacă vor mai există două configurații de caroserie: SUV și Coupe, așa cum este cazul cu actuala generație a modelului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide