Skoda anunță un profit uriaș! Cel mai bine vândut model Skoda, preferat și de români

Autor: Radu Țuțulan 31 iul. 2023 Știri auto

Skoda Auto Grup raportează creșteri importante de vânzări și producție în primele șase luni ale anului 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ceea ce i-a adus grupului din Cehia un profit cu aproape 35% mai mare.

Skoda Auto Group a generat o creștere semnificativă a veniturilor în primele șase luni ale anului, cu peste 34,5% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la încasări de 13,7 miliarde euro. În plus, producătorul a reușit să crească profitul operațional în primele șase luni ale anului 2023, cu aproape 35% față de 2022, obținând un câștig de aproximativ 911 milioane euro.

Producție de peste o jumătate de milion de mașini

În perioada ianuarie-iunie, compania a livrat 432.200 de vehicule în întreaga lume, marcând o creștere de aproape 20% față de anul precedent. De asemenea, producția a crescut în fabricile companiei din Cehia, ajungând la 535.200 de vehicule, ceea ce reprezintă o creștere cu 79.000 de unități față de primele șase luni din 2022.

Cele mai bine vândute modele Skoda

Skoda Octavia este le mai bine vândut model al producătorului din Cehia, cu o pondere de peste 60% din totalul vehiculelor comercializate în prima jumătate a anului 2023 de acesta. În total, au fost vândute aproape 98.000 de unități, acesta fiind unul dintre modelele preferate și de români.

Skoda Kamiq se află pe locul doi în top-ul celor mai bine comercializate modele ale producătorului din Cehia, cu 58.400 de exemplare vândute în 2023.

Și modelele Skoda Kodiaq și Karoq s-au vândut destul de bine anul acesta. Primul a înregistrat puțin peste 56.000 de mii de unități comercializate, iar cel de-al doilea 52.700 de unități.

Cea mai slabă evoluție dintre toate modelele a avut-o anul acesta Skoda Rapid, care a scăzut cu peste 76% față de anul trecut. S-au vândut doar 2.900 de unități în prima jumătate a anului 2023.

Skoda dezvoltă noi modele electrice

Skoda anunță că va continua să se concentreze pe un portofoliu puternic de modele electrice iar, în următorii ani, va introduce șase noi modele complet electrice pe toate segmentele. SUV-ul compact complet electric Elroq va fi primul care va fi prezentat anul viitor. De asemenea, compania a depășit deja 500.000 de sisteme de baterii produse, care sunt montate pe vehiculele electrice ale Skoda, Volkswagen, Audi și Seat, în cadrul principalei sale uzine din Mladá Boleslav.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide