Skoda confirmă noile generații Superb și Kodiaq pentru 2023. Octavia primește un facelift în 2024

Autor: Mihai Morcovescu 01 sept. 2022 Știri auto

La scurt timp după ce a dezvăluit conceptul electric Vision 7S, Skoda a anunțat când vor fi lansate modelele sale populare cu combustie internă. Acestea vor continua să se vândă alături de cele trei noi automobile complet electrice pe care marca cehă le va lansa în Europa până în 2026.

Astfel, producătorul din Mlada Boleslav confirmat oficial că noile generații Superb și Kodiaq vor sosi în 2023. În același timp, cea de-a patra iterație a modelului de clasă compactă Octavia va primi un facelift în cursul anului 2024.

Toate cele trei modele vor fi disponibile atât în versiuni echipate cu motoare termice, cât și în variante complet electrice.

Cele trei modele Skoda vor primi în continuare motoare termice

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În urmă cu două zile, Skoda a dezvăluit noul concept electric Vision 7S, care prefigurează succesorul electric al lui Kodiaq. Este primul dintre cele trei modele electrice pe care cehii le vor lansa până în 2026. Celelalte două sunt un hatchback și un SUV cu 7 locuri.

De asemenea, Vision 7S inaugurează noul limbaj de design „Modern Solid”. În plus, marchează și debutul noii identități vizuale a mărcii din Cehia. Constructorul și-a propus ca 70% din totalul vânzărilor în Europa să fie reprezentate de mașini electrice până în 2030.

Până atunci, Skoda anunță noi generații pentru modelele Superb și Kodiaq. Acestea vor debuta la nivel global în a doua jumătate a anului viitor și vor continua să se bazeze pe arhitectura MQB.

Mașinile vor fi oferite în versiuni echipate cu motoare termice, ultimele pe care Volkswagen le va mai dezvolta înainte de electrificarea completă a gamei. Va exista asistență „mild-hibrid”, dar și controale și mai stricte ale emisiilor pentru a respecta noile norme de poluare Euro 7.

De asemenea, se așteaptă ca noile modele să primească și un grup motopropulsor hibrid plug-in îmbunătățit. Acesta ar trebui să permită o conducere de aproape 100 kilometri în regim pur electric.

La un an distanță își va face debutul versiunea restilizată a compactei Octavia. Și aceasta va avea atât versiuni termice și electrice. Pe lângă mai multe opțiuni hibride, Octavia facelift ar putea primi și cele mai recente motoare termice ale Grupului VW. Dar, la fel ca Superb și Octavia, accentul se va pune cel mai probabil pe un interior redesenat, care se va distinge prin ecrane mai mari și prin tehnologie conectată.

Sursa: CarExpert

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide