Skoda lansează un nou model. SUV-ul ”rege” se adresează unei clientele sofisticate

Autor: Marius Vișan 07 ian. 2021 Știri auto

Noul SUV Skoda Kushaq 2022 se adresează clienților indieni ”sofisticati”.

Primul model de producție din proiectul INDIA 2.0 condus de Skoda pe subcontinentul indian a fost numit Kushaq. Denumirea acestui SUV de dimensiuni medii este derivată din sanscrită, o limbă indiană veche de mii de ani. În ”limbajul zeilor”, folosit și astăzi, cuvântul ”kushak” desemnează un rege sau un împărat. Acest lucru completează perfect aspectul  noului Skoda Kushaq.

Cuvântul începe cu litera K și se termină cu litera Q, fiind în concordanță cu nomenclatura distinctivă pentru modelele Skoda: KODIAQ, KAROQ și KAMIQ. Noul Skoda KUSHAQ va avea premiera mondială în martie 2021.

Skoda lansează SUV-ul ”rege”

Kushaq se adresează strict pieței indiene și va avea un profil similar atât cu conceptul prezentat anul trecut, dar va împrumuta și din stilul SUV-ului subcompact Kamiq. După cum arată imaginea teaser, linia acoperișului mai puțin înclinată și stâlpi C mai groși în comparație cu modelul Kamiq.

Intră în Galeria Foto

Skoda Kushaq

Bazat pe platforma MQB-A0-IN a Grupului Volkswagen, care a fost adaptată pentru piața indiană, Kushaq își va sărbători premiera în martie anul acesta, înainte de a fi pus în vânzare la nivel local probabil în vară.

Kushaq a fost previzualizat în conceptul denumit ”Vision In Concept 2020”

„Noul SUV combină calitățile binecunoscute ale brandului Skoda Auto, precum designul distinctiv, confortul și siguranța superioare, precum și raportul calitate-preț excelent cu caracteristicile cerute de clienții indieni sofisticați”, a explicat firma auto.

Cei de la Skoda nu au declarat nimic în legătură cu motorizările, dar știm că ”Vision In Concept”, modelul concept, era propulsat de un motor pe benzină de 1,5 litri turbo cu o putere de 150 de CP / 110 kW și un cuplu de 250 Nm. Puterea este trimisă către roțile din față printr-o transmisie DSG cu șapte trepte, permițându-i să atingă 100 km / h în 8,7 secunde și să aibă o viteză maximă de 195 km / h.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide