Skoda Enyaq Sportline iV – Cehii au construit o electrică sportivă

Autor: Elena Luchian 16 feb. 2021 Știri auto

Skoda Enyaq Sportline iV este noua versiune sportivă, care își face apariția în gama crossover-ului electric. Ce are special?

GALERIE FOTO

Mașina vine standard cu faruri Matrix LED, iar fiecare integrează 24 de LED-uri care pot fi controlate individual. Are jante Vega de 20 de inci sau Betria de 21 de inci, accente negre și o gardă la sol redusă pentru un look dinamic. Se regăsesc la bord scaune sport cu tetiere integrate, un volan sport multifuncțional, îmbrăcat în piele și inserții care imită fibra de carbon. Logo-ul Sportline apare atât la exterior, cât și la interior, pentru a sublinia natura specială a acestei versiuni.

Skoda Enyaq Sportline iV, disponibilă în trei versiuni

Trei versiuni vor fi disponibile. Este vorba despre Enyaq Sportline iV 60, Enyaq Sportline iV 80 și Enyaq Sportline iV 80x. Prima dintre ele are un motor electric amplasat pe puntea spate. Acesta dezvoltă 180 de cai putere și 310 Nm. Mașina este echipată cu o baterie de 62 kWh pentru o autonomie de până la 400 de kilometri.

Enyaq Sportiline iV 80 are un motor electric de 204 cai putere, poziționat tot pe puntea spate. O baterie mai mare, de 82 kWh o ajută să ruleze peste 520 de kilometri între două încărcări.

Aceeași baterie se regăsește și la Enyaq Sportline iV 80x, dar, în acest caz, cu o autonomie de până la 500 de kilometri. Această versiune are două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți. Unitățile dezvoltă împreună 265 de cai putere. Pentru toate cele trei, viteza maximă este aceeași: 160 km/h.

Vârful de gamă rămâne însă Enyaq iV RS cu 306 cai putere.

Șasiul a fost coborât cu 15 milimetri în față și cu 10 milimetri în spate. Modelul este construit pe platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen pentru modelele electrice. Enyaq este primul model cu această platformă construit în afara Germaniei.

Skoda Enyaq Sportline iV va ieși de pe linia de asamblare a uzinei Skoda de la Mlada Boleslav.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide