Skoda Kamiq: un SUV mic cu dotări interesante. Cât costă în România

Autor: Bogdan Bârliga 02 apr. 2023 Știri auto

Indiferent dacă suntem de acord sau nu autoturismele din segmentul crossover și SUV datele de vânzări ne indică o creșterea a vânzărilor pentru aceste vehicule pe piața europeană. Iar producătorii auto depun eforturi serioase să se adapteze și avem tot mai multe oferte disponibile.

Aici se încadrează și Skoda Kamiq: produs pe platforma utilizată pentru Scala modelul din Cehia încearcă să concureze oferta franceză reprezentată de Renault Captur și Peugeot 2008. Cu prețuri apropiate de cele două modele menționate Kamiq plusează prin oferirea unor echipamente superioare: crossover-ul din Mlada Boleslav  poate fi comandat și cu suspensie adaptivă.

Cât costă în România Skoda Kamiq

Acest model bazat pe platforma de clasă mică MQB-A0 de la VW are dimensiuni comparabile cu un SUV compact: Kamiq are o lungime de 4.390 mm (Dacia Duster 4.341 mm), o lățime de 1.781 mm (Dacia Duster 1.804 mm), o înălțime de 1.593 mm (Dacia Duster 1.693 mm) și un ampatament de 2.610 mm (Dacia Duster 2.673 mm). Am ales în mod special comparația cu Dacia Duster pentru că Skoda Kamiq are dimensiuni apropiate și poate fi un rival serios atunci când ne pregătim să cumpărăm un SUV prin Programul Rabla 2023.

Cel mai accesibil model din gama Skoda Kamiq pornește pe piața auto din România de la un preț de 19.464 de euro, cu toate taxele incluse. Crossover-ul este oferit pentru această sumă cu echiparea de bază Ambition, iar pe lista dotărilor standard avem printre altele faruri de zi cu tehnologie LED, sistem de asistenta la plecarea de pe loc in rampă, aer condiționat manual, închidere centralizată cu telecomandă plus buton pentru pornirea motorului sau jante de aliaj cu dimensiune de 16 inchi. Pentru echiparea superioară Style prețul de bază începe de la 20.713 euro, iar versiunea Skoda Kamiq Monte Carlo poate fi configurată la noi de la 26.457 de euro.

Ce motorizări sunt disponibile pentru Skoda Kamiq

În primul rând acest mic SUV din Cehia poate fi comandat cu un propulsor de 1,0 litri cu o putere de 110 CP asociat cu o cutie manuală cu șase trepte sau cu un automată DSG. Chiar de la varianta de bază Kamiq poate fi cofingurat și cu un motor TSI de 1,5 litri și 150 CP combinat doar cu o cutie manuală. Oferta de motoare este valabilă și pentru echiparea superioară Style, dar aici putem să alegem și o cutie automată pentru motorul de 1,5 litri. Varianta de top Monte Carlo poate fi comandată doar cu propulsorul TSI de 150 CP și cutia automată DSG. Pentru echipările superioare Skoda oferă pachetul Sport plus Driving Mode Selection cu un preț de 500 de euro: în acest pachet se oferă suspensia adaptivă prin care garda la sol poate fi redusă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide