Skoda prezintă conceptul Epiq. Versiunea de serie va fi lansată în 2025 – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mart. 2024 Știri auto

Skoda a dezvăluit conceptul ce prefigurează noul său crossover electric. Denumit Epiq, acesta va da naștere unui crossover electrice ce va fi lansat în 2025.

Skoda va lansa un nou crossover electric în următorii doi ani, dar până când vom vedea versiunea de serie pe stradă, producătorul ceh ne oferă un preview al designului noului său model electric intitulat Epiq. Dezvăluirea a avut loc în timpul Conferinței de presă anuale pentru 2024, alături de anunțul rezultatelor financiare ale Skoda și a strategiei viitoare a companiei.

Skoda Epiq va fi construit pe aceeași platformă cu viitorul Volkswagen ID.2 și va fi lansat în 2025. Noul model electric al cehilor urmează să ajungă pe piață cu un preț de pornire de 25.000 de euro și promite o autonomie de peste 400 de kilometri.

Skoda Epiq măsoară 4,1 metri în lungime, ceea ce o face puțin mai lungă decât o Skoda Fabia. Designul exterior respectă filosofia de design Modern Solid a producătorului ceh, având o gardă la sol înaltă, multe elemente de protecție, dar și o nouă semnătură luminoasă pentru blocurile optice.

Noul crossover electric de la Skoda va avea un interior minimalist

Dincolo de exteriorul modern, Skoda Epiq va oferi suficient spațiu pentru ocupanți și bagajele acestora, dispunând de un portbagaj ce măsoară 490 de litri. De asemenea, designul interior este simplu, dar atractiv, cu un ecran central ce pare că plutește. Acesta este acompaniat de un instrumentar de bord digital de mici dimensiuni.

Alte puncte de atracția includ volanul futurist cu două spițe și butoane integrate, orificiile de ventilație foarte subțiri și compartimentul de depozitare de pe consola centrală. În plus, ne așteptăm să vedem materiale reciclate în componența interiorului viitorului Epiq.

Skoda Epiq va intra în producție în 2025. Noul model va fi produs în uzina Grupului Volkswagen din Pamplona, Spania, acolo unde vor fi produși și frații de platformă Volkswagen ID.2 și Cupra Raval.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide