Cupra Born VZ este cea mai rapidă versiune a modelului electric spaniol – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 feb. 2024 Știri auto

Cupra a prezentat cea mai nouă versiune a hatchback-ului electric Born. Intitulat Born VZ, noul model oferă peste 300 CP, fiind cea mai rapidă mașină construită pe platforma MEB.

Cupra a lansat o nouă versiune a modelului electric Born, care va fi cel mai puternic model al mărcii spaniole când va fi disponibil în toamnă. Noul Cupra Born VZ, cu VZ care vine de la „veloz” (rapid) primește un boost consistent de putere, până la 326 CP. Astfel, noul hot-hatch electric are cifre de putere ce pot rivaliza cu Volkswagen Golf R.

Mai impresionant este cuplul pe care mașina îl livrează. Noua Cupra Born VZ dispune de nu mai puțin de 545 Nm cuplu maxim, valoare care va fi livrată instantaneu, grație răspunsului motorului electric. Astfel, Born VZ poate sprinta de la 0 la 100 în doar 5,7 secunde și poate atinge o viteză maximă de 200 km/h.

Chiar dacă oferă performanțe superioare, Cupra declară că nu a sacrificat autonomia lui Born. Astfel, capacitatea bateriei a crescut de la 77 la 79 kWh. Producătorul declară că autonomia maximă în regim de testare WLTP este de 570 km. De asemenea, mașina se poate încărca cu până la 170 kW, ceea ce ar trebui să asigure o repriză de încărcare 10 – 80% în doar 30 de minute.

O nouă era pentru mașinile de performanță de la Cupra

Cupra Born VZ aduce, de asemenea, îmbunătățiri șasiului pentru a se asigura că dinamica acestuia se potrivește cu cifrele de putere superioare. Comportamentul dinamic a fost îmbunătățit prin noua suspensie DCC Sport, un sistem de direcție recalibrat și o pedală de frână ce oferă mai multă încredere.

În partea din spate, amortizoarele și arcurile noi complimentează noua suspensie față, cu bare anti-ruliu actualizate pentru a crea suspensia DCC Sport care oferă un control mai bun al caroseriei vehiculului și este capabilă să absoarbă mai bine șocurile transmise de drum.

Schimbările la nivelul caroseriei sunt subtile, dar Born VZ primește noi culori, modele noi pentru jantele de 20 de inch și un finisaj specific pentru embleme. La interior, Born VZ beneficiază de noul ecran tactil de infotainment, mai mare, de 12,9 inchi, care a fost lansat anul trecut pe Volkswagen ID.3 facelift.

Pentru a amplifica senzația de sportivitate, Born VZ vine echipat în standard cu scaune tip scoică, care să ofere un plus de susținere laterală chiar și în cele mai strânse viraje. De asemenea, mașina vine în standard cu o suită mai mare de dotări, precum un sistem audio Sennheiser cu 10 difuzoare și iluminare ambientală reactivă.

Cupra nu a comunicat prețurile pentru noul Born VZ, dar a declarat că noua electrică de performanță va fi disponibilă începând cu cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide