Skoda publică noi imagini cu exteriorul modelului Fabia – SCHIȚE OFICIALE

Autor: Marius Vișan 23 apr. 2021 Știri auto

Skoda stârnește și mai mult interesul pentru a patra generație a modelului său FABIA, publicând primele schițe oficiale de design. Populara compactă a producătorului auto ceh va fi mult mai mare, mai dinamică și mai expresivă decât predecesorul său de succes.

Trecerea la platforma modulară transversală MQB-A0 a Grupului Volkswagen a permis noi proporții și a creat și mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje. Printre detaliile incitante adiționale se numără farurile cu design tăios și blocuri optice spate cu LED.

Premiera mondială a noii Skoda Fabia va avea loc în luna mai a acestui an

A patra generație va fi cu 111 milimetri mai lungă și cu 48 milimetri mai lată decât modelul predecesor. Este pentru prima dată când FABIA este construită pe platforma modulară transversală MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Astfel crește spațiul pentru pasageri și a fost posibilă, de asemenea, adăugarea a 50 de litri la capacitatea portbagajului.

Schița ce prezintă vederea frontală diagonală ne arată în premieră farurile și grila Skoda lată a radiatorului, ce are un look sportiv, dar elegant, cu cadrul cromat și lamele negre. Jantele mari accentuează la rândul lor alura plină de forță a modelului.

Eleronul alungit are aripioare și este instalat la nivelul plafonului, permițând caracteristici aerodinamice excelente, împreună cu oglinzile exterioare optimizate aerodinamic și cu diafragma ajustabilă a prizei de aer din bara frontală.

Motoare pe benzină asigură o eficiență ridicată în privința consumului și o autonomie mai mare

Skoda a optat pentru motoare pe benzină de ultimă generație pentru a patra generație Fabia. Toate motoarele provin din generația de motoare EVO a Grupului Volkswagen și combină eficiența ridicată cu emisii reduse. Noua Fabia vine cu tracțiune față, fie cu o cutie de viteze manuală, fie cu una automată DSG cu 7 trepte. Asta înseamnă că mașina este echipată în mod optim atât pentru călătoriile în oraș, dar și pentru a parcurge distanțe lungi în afara lui.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide