Skoda recheamă peste 580.000 de mașini din cauza airbag-urilor defecte. Ce modele sunt vizate

Autor: Ionuț Vîlciu 10 apr. 2023 Știri auto

Skoda recheamă peste 580.000 de automobile din cauza airbag-urilor defecte. Sunt vizate mai multe modele produse între 2012 și 2017.

Skoda a pornit o campanie de rechemare la nivel mondial pentru mai multe dintre modelele sale mai vechi. Peste 580.000 de mașini construite între 2012 și 2017 sunt rechemate din cauza unei defecțiuni la airbag-ul șoferului.

Mai precis, este vorba despre 580.068 de mașini produse între 2012 și 2017, vândute în toată lumea, din cauza unei posibile defecțiuni la airbag-ul șoferului. Profit.ro relatează că, potrivit fișei tehnice publicate de autoritatea federală de transport din Germania (KBA), motivul rechemării este o posibilă piesă defectă a generatorului de gaz al airbag-ului șoferului, ceea ce poate duce la deschiderea necontrolată a airbag-ului atunci când acesta este declanșat la impact. În urma exploziei necontrolate, fragmente metalice ar putea să se desprindă și ar putea răni pasagerii automobilului. Conform KBA, a fost înregistrat un eveniment care s-a soldat cu rănirea unei persoane, din cauza acestei defecțiuni prezente la sistemul de airbag.

Care sunt modelele Skoda vizate de această rechemare?

Proprietarii de vehicule Skoda își pot verifica seria VIN a automobilului pentru a afla dacă mașina pe care o dețin este vizată de această rechemare. Aceștia sunt îndemnați să se prezinte într-un service Skoda, pentru ca airbag-ul să fie înlocuit. Operațiunea durează circa o oră și este complet gratuită.

Potrivit producătorului de automobile ceh, mașinile vizate de campanie sunt Citigo, Fabia, Kodiaq, Octavia, Rapid, Roomster, Superb și Yeti, fabricate între 2012 și 2017. În lotul de automobile sunt cele care fac parte din campania Takata a grupului Volkswagen, deoarece au fost echipate cu airbag-uri produse de brandul japonez. Perioada în care au fost produse este mai puțin uzuală pentru campania Takata, însă ea se regăsește și la alți constructori, inclusiv la mărci din grupul VW.

Până acum, 34 de mărci, aparținând de 19 companii auto diferite, au demarat campanii de rechemare pentru înlocuirea airbag-urilor produse de compania Takata. Până la sfârșitul anului 2022 au fost înlocuite 67 de milioane de airbag-uri, iar alte 11 milioane se află încă în funcțiune pe automobile din toată lumea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide