Volkswagen recheamă peste 140.000 de SUV-uri din cauza airbag-urilor

Autor: Ionuț Vîlciu 05 apr. 2023 Știri auto

Volkswagen a pornit o campanie de rechemare care vizează peste 140.000 de SUV-uri. Problema ar fi intervenit la unul dintre airbag-uri.

Volkswagen a emis o rechemare în Statele Unite ale Americii pentru un total de 143.053 de SUV-uri Atlas din cauza unei probleme cu sistemul de detectare a pasagerului care stă pe scaunul din față. Producătorul auto spune că defecțiunea ar putea face ca airbag-ul scaunului respectiv să nu se declanșeze în cazul unui accident, relatează Carscoops.

Volkswagen raportează că a aflat pentru prima dată această problemă în luna august a anului 2019. La momentul respectiv, a primit o singură reclamație conform căreia sistemul de detectare a ocupanților nu funcționa corect. Se pare că în anumite vehicule produse în perioade diferite, acest sistem ar putea ceda. Deși producătorul nu înțelege pe deplin de ce se întâmplă această cedare, se pare că sistemul este integrat în comenzile de încălzire al scaunelor.

Peste 140.000 de SUV-uri au probleme cu declanșarea airbag-urilor

Dacă există defecțiuni la fire sau la contactele electrice, acestea pot cauza funcționarea defectuoasă a sistemului PODS și dezactivarea airbag-ului lateral al pasagerului, chiar dacă pe scaun se află cineva. Ca urmare, în cazul unui accident, airbag-ul respectiv nu s-ar declanșa, crescând foarte mult riscul de rănire.

Din fericire, martorul pentru airbag ar trebui să funcționeze în conformitate, astfel încât proprietarii ale căror vehicule prezintă această defecțiune vor vedea martorul de avertizare care le va spune că airbag-ul pasagerului este dezactivat. Modelele Volkswagen Atlas pot reda, de asemenea, un sunet de avertizare acustică, precum și un alt mesaj de avertizare în panoul de instrumente.

Volkswagen spune că șoferii ar trebui să evite utilizarea scaunului pasagerului din față ori de câte ori este posibil, ca urmare a riscului crescut de rănire în caz de accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide