Skoda își reia activitatea după două săptămâni. A făcut o „pauză” din cauza lipsei semiconductorilor

Autor: Daniel Samoilă 01 nov. 2021 Știri auto

Skoda Auto, divizia cehă a grupului Volkswagen, și-a reluat activitățile în ziua de duminică, 31 octombrie. Decizia vine după ce timp de două săptămâni compania a luat o „pauză” de la producții, din cauza lipsei semiconductorilor.

Un purtător de cuvânt al Skoda a confirmat informația, scrie Adevărul.ro.

Skoda anunțase pe 7 octombrie că va „reduce semnificativ sau chiar va opri” producția începând din 18 octombrie și până la sfârșitul anului. Motivul? Deficitul de semiconductori care este la nivel global în acest moment și care afectează serios sectorul auto.

”Pot confirma că majoritatea liniilor de producție ale Skoda Auto vor relua activitatea, după o întrerupere de două săptămâni, în această seară (nr.red duminică, 31 octombrie), începând cu tura de noapte, la ora 22:00”, a spus Kamila Biddle, potrivit Adevărul.ro.

În Cehia, spre exemplu, s-au produs cu un sfert de milion mai puține mașini decât erau așteptările, din cauza deficitului de semiconductori.

Skoda, unul dintre cei trei producători auto din Cehia

În Cehia, pe lângă Skoda, producători de mașini mai sunt Hyundai Motor din Coreea de Sud şi Toyota Motor din Japonia. Toyota a fost nevoită la rândul său să oprească producția la uzina sa din Cehia pentru unele perioade, în ultimele luni.

Chiar dacă producătorii s-au confruntat cu blocajele de aprovizionare și de transport la nivel mondial cauzate de pandemia de Covid-19, economia cehă a revenit la o creștere solidă după o contracție masivă în 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda



Comentarii
Inchide