Şoferul ambulanţei care s-a ciocnit cu o cisternă avea permisul suspendat

Autor: ProMotor 02 dec. 2020 Știri auto
Şoferul ambulanţei care s-a ciocnit cu o cisternă avea permisul suspendat

O ambulanță s-a ciocnit marți, 1 decembrie, pe o șosea din județul Iași, cu o cisternă încărcată cu motorină. Polițiștii au stabilit că accidentul a fost provocat de șoferul autosanitarei, bărbatul având permisul auto suspendat.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a transmis că pe DN 28A Târgu Neamț-Târgu Frumos, în zona municipiului Pașcani din județul Iași, o ambulanță privată, fără pacient, s-a ciocnit cu o autocisternă încărcată cu motorină.

Primele informații arătau că nu au fost persoane rănite, însă au existat scurgeri de combustibil pe carosabil. Traficul rutier s-a desfășurat alternativ, pe un fir. Ulterior, polițiștii ieșeni au informat că șoferul ambulanței avea permisul de conducere suspendat și că a fost întocmit un dosar penal în acest caz, potrivit Mediafax.

„Din verificări a rezultat că șoferul ambulanței nu ar fi respectat semnificația indicatorului oprire și nu ar fi acordat prioritate de trecere celuilalt autovehicul. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative”, au transmis reprezentanții Poliției Iași.

Nu este primul accident de anul acesta în care este implicată o salvare

În luna august o mașină de poliție și o salvare s-au ciocnit în București.

Accidentul a avut loc la intersecția Bulevardului Dimitrie Cantemir cu Bulevardul Mărășești. Potrivit martorilor, ambele autospeciale au intrat în intersecție cu semnalele acustice și luminoase pornite. Dacia Logan cu însemnele poliției a suferit o avarie în partea stângă față. Ambele airbag-uri din față au fost declanșate în urma impactului. Ambulanța a fost avariată în partea frontală. Nicio persoană nu a fost rănită.

În iarna trecută, o ambulanță s-a răsturnat tot în centrul Bucureștiului, după ce a fost lovită în plin de un autoturism. Ambulanța intrase în intersecția strada Arhitect Ion Mincu – Șoseaua Kiseleff cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Șoferul a spus că nu a observat-o. Salvarea transporta la spital un copil, însoțit de mama lui.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide