Ce a făcut un șofer din București care și-a găsit trotuarul din fața casei ocupat de o mașină?

Autor: Promotor 15 oct. 2020 Știri auto

Un șofer din București care și-a găsit trotuarul din fața casei ocupat de o mașină nu a vrut să parcheze mai departe. Așa că și-a lăsat SUV-ul în mijlocul drumului, pe avarii, și a intrat în curte.

GALERIE FOTO

Furios că nu poate să parcheze el pe trotuarul din fața casei, din cauza unei mașini care se afla deja acolo, un șofer din București și-a lăsat SUV-ul în mijlocul drumului pe avarii. Acesta a blocat astfel circulația pe o stradă din zona Pieței Delfinului, uimindu-i pe ceilalți conducători auto.

Bărbatul din SUV a ignorat claxoanele din spate. Nu i-a păsat nici de faptul că ceilalți nu mai aveau cum să treacă mai departe pe străduța cu sens unic și cu mașini parcate stânga-dreapta.

Incidentul a avut loc în zona Pieței Delfinului din București. După minute bune de așteptare în spatele SUV-ului lăsat în stradă pe avarii, mai mulți șoferi i-au bătut la poartă. Șoferul nu a ieșit. În schimb, a ieșit soția sa. Aceasta a explicat că soțul nu avea unde să parcheze.

Trotuarul din fața casei – locul de parcare al proprietarului-șofer?

Șoferii care locuiesc la casă trebuie să știe că trotuarul din fața curții nu este proprietatea lor. Acesta devine proprietate doar dacă în actul de vânzare-cumpărare este specificat acest lucru.

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, trotuarul reprezintă spațiul longitudinal situat în partea laterală a drumului, separat în mod vizibil de partea carosabilă prin diferență sau fără diferență de nivel, destinat pietonilor.

Articolul 72, alineatul 7, arată că este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lățimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziția pietonilor trebuie să fie de cel puțin un metru.

Proprietarul imobilului și terenului din jurul imobilului trebuie să înțeleagă că nu este proprietar pe ce este dincolo de propriul gard. Trotuarul și strada nu îi aparțin.

Dacă un alt șofer decât proprietarul imobilului parchează pe stradă în fața imobilului, se pot lua măsuri doar în cazul în care șoferul respectiv blochează căile e acces cum ar fi garajul, intrarea în curte sau în imobil.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide