Șofer de ambulanță, amendat și cu permisul suspendat pentru că circula prea repede

Autor: David Andrei 31 ian. 2021 Știri auto

Un șofer de ambulanță a fost amendat și a rămas fără permis pentru că mergea prea repede. Ambulanța transfera un pacient de la un spital la altul. Ce au descoperit oamenii legii după ce l-au tras pe dreapta pe conducătorul auto?

GALERIE FOTO

Ambulanța transporta o pacientă de la Cluj la Galați. Aceasta necesita asistență de specialitate de urgență. Șoferul, un bărbat din Cluj, a fost surprins de aparatul radar în timp ce rula cu 142 km/h pe DN2 D, în afara localității Bolotești.

„Conducătorul auto a fost sancționat conform OUG 195/2002 R, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile”, potrivi Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Sursa citată menționează că, în timp ce înmâna documentele solicitate de către polițistul rutier, șoferul în vârstă de 27 de ani a precizat faptul că ambulanța aparține unei societăți private de asistență medicală. Acesta a spus și că la bord se află o persoană care necesită transport de la Cluj la Galați.

Polițiștii nu au ținut cont de situație. L-au amendat pe conducătorul auto și i-au reținut permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Un echipaj de poliție a ajutat ambulanța să ajungă mai repede la spital

Șoferul a precizat și că starea pacientului impunea transportul la o unitate medicală cât mai apropiată. Astfel, conducătorul auto a primit sprijinul unui alt echipaj de poliție rutieră. Ambulanța a ajuns, în cele din urmă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Pantelimon” din Focșani, unde a primit îngrijiri de specialitate.

Poliția explică faptul că sancțiunea rămâne valabilă. Motivul este simplu. Vehiculul surprins rulând cu peste 140 km/h nu face parte din nicio categorie de autovehicule cu regim prioritar de deplasare.

Ambulanța privată nu era echipată cu sistem de avertizare acustică și vizuală.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide