Șofer de microbuz tras pe dreapta de poliție. Ducea români în Germania, dar nu avea permis!

Autor: David Andrei 15 iul. 2020 Știri auto
Șofer de microbuz tras pe dreapta de poliție. Ducea români în Germania, dar nu avea permis!

Un șofer de microbuz din Republica Moldova a fost tras pe dreapta de poliție în România. Acesta transporta pasageri români către Germania, dar nu avea permis.

Bărbatul fără permis de conducere a fost identificat de către un echipaj al Poliției de Frontieră, pe 12 iulie, în jurul orei 6:00, pe raza localității Berezeni din județul Vaslui. Pe numele său s-a deschis o anchetă penală. Cu dosar penal s-a ales și celălalt conducător auto pentru încredințarea vehiculului unei persoane care nu deține carnet de conducere pentru conducere pe drumurile publice.

Microbuzul, un Mercedes-Benz Sprinter, era înmatriculat în Bulgaria. Șoferul fără permis a încercat să se sustragă controlului. Imediat după ce a fost tras pe dreapta, bărbatul a făcut schimb de loc cu o altă persoană aflată la bordul microbuzului. Polițiștii au văzut totul.

Bărbatul de la volan era un tânăr în vârstă de 19 ani, care nu a susținut niciodată examenul de obținere a permisului de conducere. Acesta ar fi încercat să cedeze locul său la volan unui alt tânăr, în vârstă de 21 de ani.

Șase pasageri români se aflau la bord. Aceștia intenționau să ajungă în Germania la muncă.

Șoferi români fără permis, pericol public în vestul Europei

În urmă cu jumătate de an, un șofer român a produs panică în Franța. Acesta a condus 15 kilometri pe contrasens o mașină furată. Bărbatul a produs un accident. Polițiștii francezi au găsit cocaină la bordul vehiculului. Românul nu avea permis de conducere. Alături de el se afla fiul său, în vârstă de 14 ani.

Românul a fost condamnat atunci la doi ani de închisoare. Bărbatul a avut o explicație uluitoare: a spus că împrumutase mașina de la un prieten și că drogurile erau cadou pentru un alt prieten. Acesta nu-și amintea însă, numele niciunuia dintre amicii menționați. Mai mult, românul a încercat să-i convingă pe oamenii legii că el era cel care circula în direcția corectă și că toți ceilalți se deplasau pe contrasens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide