Șofer de Tesla, filmat când folosește Apple Vision Pro la volan – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 feb. 2024 Știri auto
Șofer de Tesla, filmat când folosește Apple Vision Pro la volan – VIDEO

Apple Vision Pro este probabil cel mai discutat dispozitiv al momentului, iar oamenii sunt curioși să îl testeze. Unii au dus limita prea departe, folosind headset-ul VR în timp ce își conduc mașinile.

Inconștiența la volan poate veni sub mai multe forme, iar cea mai recentă este folosirea headset-ului Apple Vision Pro în timp ce îți conduci noua Tesla Cybertruck. Cele mai noi tehnologii de la ambele companii în mâinile cui nu trebuie nu doar că pătează imaginea brandurilor, dar pot pune în pericol ceilalți participanți la trafic. Chiar și secretarul american al Transporturilor, Pete Buttigieg, a profitat de ocazie pentru a sublinia pericolul evident al unui astfel de comportament, potrivit Carscoops.

Apple a lansat recent headset-ul VR Vision Pro, un dispozitiv ce costă 3.499 de dolari în SUA, iar unii dintre utilizatori deja abuzează de această tehnologie nou lansată. Mai multe videoclipuri au ajuns pe internet, filmări ce înfățișează oameni ce folosesc Apple Vision Pro în timp ce conduc. Trebuie să menționăm că Vision Pro oferă un mod „pass through”, cu care utilizatorul poate să vadă lumea reală în timp ce îl folosesc.

Șoferi filmați la volanul noii Tesla Cybertruck în timp ce foloseau Apple Vision Pro

În ciuda modului „pass-through”, Apple oferă instrucțiuni clare utilizatorilor Vision Pro, instruindu-i să nu le folosească în timp ce „operează un vehicul în mișcare, bicicletă, utilaje grele sau în orice alte situații care necesită atenție la siguranță”.

Aceste instrucțiuni nu au oprit cel puțin un șofer de Tesla Cybertruck din a folosi căștile în timp ce conducea noua sa camionetă electrică. Dante Lentini, care nu pare a fi un comediant sau un animator este una dintre persoanele care au făcut acest lucru. El a declarat că acest videoclip a fost o „skit” pe care l-a făcut cu prietenii săi și a clarificat că, în ciuda a ceea ce a descris în clipul său, el nu a fost de fapt arestat. Astfel, el a filmat un echipaj de poliție care se afla la datorie pentru a crea impresia că a fost arestat pentru cascadoria sa.

Tesla este o companie adesea criticată pentru sistemul său de conducere autonomă, care a dus la incidente de genul. Tesla continuă să își dezvolte sistemul de pilot automat în ciuda rechemărilor legate de siguranță, care au dus ca producătorul american să introducă alerte mai clare pentru utilizatori, pentru ca aceștia să știe că nu au de-a face cu un vehicul care se conduce complet autonom.

În ciuda polemicilor, cine spune că acest gen de comportament nu poate apărea în oricare altă mașină dotată cu un sistem de pilot automat adaptiv ce știe să păstreze banda de circulație și distanța față de mașina din față.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide