VIDEO | Șofer din Suceava, încătușat și amendat pentru că nu a vrut să piardă rândul la McDonald’s

Autor: Radu Țuțulan 03 ian. 2024 Știri auto
VIDEO | Șofer din Suceava, încătușat și amendat pentru că nu a vrut să piardă rândul la McDonald’s

Un eveniment mai puțin obișnuit s-a petrecut la Suceava, unde un șofer a fost încătușat și amendat de Poliția. Bărbatul aștepta la rând, în mașină, pentru a intra la McDonald’s și nu a vrut să-și piardă locul când polițiștii i-au cerut să elibereze carosabilul.

Imaginile cu coloanele de mașini care stau la coadă pentru a intra la fast-food sunt destul de des întâlnite.

În municipiul Suceava, de exemplu, bulevardul central era blocat de o coloană formată din zeci de autoturisme, în prima zi a anului.

Printre șoferi se afla și un tânăr de 21 de ani, din Vicovu de Jos.

Încătușat și amendat pentru că nu a vrut să piardă rândul la McDonald’s

Pentru a elibera traficul, un echipaj de poliție a venit la fața locului. Polițiștii au ordonat șoferilor să părăsească rândul pentru ca circulația să revină la normal.

În timp ce alți șoferi s-au supus ordinului, tânărul de 21 de ani, care era și începător, nu a vrut să piardă rândul la McDonald’s. Acesta a refuzat vehement să părăsească coada de mașini, scrie stirisuceava.net.

Ca urmare, polițiștii au decis să folosească forța și l-au încătușat. Acesta a fost condus la secția de poliție, unde a primit o amendă de aproape 6.000 de lei. Mai mult, permisul auto i-a fost suspendat pentru o perioadă de 30 de zile.

Sancțiunea a fost aplicată, printre altele, pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor și blocarea intersecției.

Astfel, tânărul nu doar că și-a pierdut rândul la McDonald’s, ci și carnetul de conducere, pe care îl avea de mai puțin de un an.

În ce condiții poate fi încătușat un șofer

Conform legii, polițiștii pot încătușa un șofer în diferite situații. De exemplu, dacă ofițerii consideră că acesta reprezintă un pericol public sau a comis o infracțiune, pot decide să-i pună cătușele.

Și în situația în care nu respectă solicitările polițiștilor, șoferul poate fi încătușat.

În plus, e bine de știut că, oricând, oamenii legii pot efectua o percheziționare a mașinii, chiar dacă nu au mandat.

Perchiziția unui vehicul constă în examinarea exteriorului ori interiorului unui vehicul sau a altui mijloc de transport ori a componentelor acestora. Percheziția unui vehicul se efectuează în condițiile prevăzute la art. 165 alin. (2). Prevederile art. 162, 165 și 166 se aplică în mod corespunzător”, se precizează în Codul de Procedură Penală.

Astfel, polițiștii pot percheziția mașina fără mandat, cât timp respectă aceste prevederi legale:

  • există o suspiciune rezonabilă că prin efectuarea unei percheziții vor fi descoperite urme ale unei infracțiuni, corpuri delicte ori alte obiecte ce prezintă importanță pentru aflarea adevărului în cauză
  • percheziția trebuie efectuată cu respectarea demnității umane
  • înainte de începerea percheziției, persoanei percheziționate i se solicită predarea de bunăvoie a obiectelor căutate.

VIDEO

Sursa: Stiri Suceava / YouTube

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide