Un polițist a fost acuzat de abuz după ce a percheziționat o șoferiță – VIDEO

Autor: ProMotor 10 iul. 2020 Știri auto

Un clip video apărut săptămâna aceasta a dezvăluit o situație controversată care a avut loc în Statele Unite. Imaginile în care un polițist percheziționează o șoferiță a provocat indignare în mediul online, publicul de pe internet acuzându-l pe polițist de abuz.

În imagini se poate vedea cum ofițerul de poliție de sex masculin își trece mâinile peste pieptul femeii de cel puțin două ori, în timp ce aceasta cere în mod repetat să fie controlată corporal de un ofițer de sex feminin.

Arestarea a avut loc la un protest din Austin, Texas, deoarece suspectul a comis „multiple încălcări ale traficului”, potrivit Departamentului de Poliție Austin. Videoclipul cu arestarea a fost postat inițial pe Twitter de către activiști pentru drepturile omului care au numit incidentul „agresiune sexuală”.

Mii de utilizatori și-au exprimat dezgustul

Mii de utilizatori și-au exprimat dezgustul, cerând ca ofițerul să fie acționat în justiție pentru ceea ce au considerat a fi un comportament absolut necorespunzător.

Cu toate acestea, Departamentul de Poliție din Austin a publicat o declarație în care scuză comportamentul ofițerului, și menționează că acesta a urmat protocol obișnuit prin care se asigură că suspecții nu poartă arme.

Departamentul a identificat-o pe femeia drept Rosalinda Nuno Trevino, în vârstă de 40 de ani, și a spus că a fost arestată pentru încălcarea regulilor de circulație în timp ce conducea mașina pe lângă ofițerii de pe motociclete staționate în spatele protestatarilor.

„În timp ce mulțimea a început să se formeze, ofițerii au mutat-o pe doamna Trevino în fața vehiculului de poliție pentru a efectua o percheziție înainte de a o transporta la secție”, se arată în declarație.

În timp ce îi făcea percheziția, el i-a spus doamnei Trevino că un ofițer de sex feminin nu era disponibil. El a efectuat percheziția în fața unui vehicul de poliție, unde se afla o cameră video și unde cel puțin un alt ofițer era prezent”, se mai menționează în declarație.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=B4IDF1fEI8Y

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide