Un șofer evită în ultima clipă un accident: ”Uite așa mori nevinovat pe E85” – VIDEO

Autor: Marius Vișan 25 mai 2021 Știri auto

Doi șoferi au fost la un pas de un accident pe DN2 E85, în seara zilei de 23 mai, în localitatea Oreavu, județul Vrancea.

Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui autoturism care circula pe sensul Râmnicu Sărat spre Buzău.

Într-un clip postat pe grupul de Facebook Trafictube se vede cum o autoutilitară iese de pe un drum lateral, încercând să facă stânga spre Râmnicu Sărat.

Șoferul nu a calculat bine distanța și a călcat pedala de acceleraţie, cu toate că din sens opus venea cu viteză destul de mare un alt şofer aflat la volanul unui Volkswagen Passat.

Șoferul autoturismului a tras dreapta de volan, a evitat impactul, a reuşit să se redreseze şi să rămână pe banda de mers. Totodată, autoturismul Volkswagen rula cu o viteză mult mai mare decât cea regulamentară, pe acel segment de drum.

”Uite așa mori nevinovat pe E85, ieșire Râmnicu Sărat spre Buzău”, a scris autorul postării.

Pe E85 accidentele rutiere sunt la ordinea zilei

ND2 E85 este unul dintre cele mai periculoase drumuri din România. Motivul ar fi că pe multe din porțiuni se circulă pe ”o bandă și jumătate”.

Drumul național DN2 are o platformă de 13 metri și este prevăzut cu 2 benzi circulație în lățime de 3,5 metri (una pe sens). Totodată, acesta are două acostamente în lățime de 3 metri fiecare (unul pe sens). Această bandă consolidată de 2,5 metri din cadrul acostamentului nu este o bandă destinată rulării. Ea este prevăzută pentru staționarea în caz de urgență.

Convingerea că drumul are două benzi face ca cei care circulă cu viteză să pună presiune pe cei care sunt in fața lor, cerându-le acestora să se retragă spre acostament. Și de aici apar și cele mai multe accidente.

Pe de altă parte, în localitățile prin care trece E85 intersecțiile cu drumurile laterale sunt foarte periculoase. O soluție ar fi instalarea de sensuri giratorii. Astfel, șoferii care vor să pătrundă pe drumul principal să o poată face cu mai multă ușurință.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Trafictube / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide