Șofer prins circulând cu 216 km/h la volanul unui Lamborghini în județul Neamț

Autor: Adrian Somai 31 iul. 2023 Știri auto

În seara zilei de 26 iulie, pe drumul național DN2-E85, în afara localității Sascut, un șofer din județul Neamț a fost implicat într-un eveniment serios de conducere cu viteză excesivă.

Potrivit Adevarul, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău l-a depistat în timp ce conducea un Lamborghini cu o viteză uluitoare de 216 km/h. Consecințele acțiunilor sale au fost imediate, iar conducătorul auto a rămas fără permis pentru o perioadă considerabilă și s-a confruntat cu o amendă usturătoare, fiind surprins de radar cu o viteză amețitoare.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, au precizat ulterior reprezentanții IPJ Bacău.

Evenimentele de acest gen aduc în atenție riscurile și pericolele la care se supun șoferii care conduc cu astfel de viteze excesive pe străzile din România. În condițiile în care limita legală de viteză este stabilită pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic, depășirea acesteia poate avea consecințe devastatoare.

Șoselele din România sunt considerate cele mai periculoase din Europa

Viteza excesivă reduce timpul de reacție al șoferului, crește distanța de frânare și face ca manevrele să fie mai dificil de controlat. Acești factori pot duce la producerea accidentelor grave, punând în pericol viața conducătorului auto, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Este deja cunoscut faptul că șoselele din România sunt considerate a fi cele mai periculoase din Europa, în țara noastră fiind înregistrate cele mai multe accidente rutiere cu final tragic. De asemenea, conducerea cu viteză excesivă poate atrage sancțiuni dure din partea autorităților.

Cu doar câteva zile în urmă, la data de 23 iulie, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Bacău a depistat pe același DN2-E85, în afara localității Dumbrava, un conducător auto de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 204 km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IPJ Bacau


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide