Ce a scris un șofer în procesul verbal ca să scape de sancțiune?

Autor: David Andrei 01 sept. 2020 Știri auto
Ce a scris un șofer în procesul verbal ca să scape de sancțiune?

Un șofer care a rămas fără permis a dat în judecată Poliția și a câștigat. Acesta scrisese în procesul verbal o mențiune care l-a impresionat pe judecător. Mai mult, șoferul a demonstrat că nu încălcase nicio normă rutieră.

“Am avut mintea ocupată deoarece mă așteaptă acasă gemeni, iar soția este însărcinată cu altă pereche de gemeni.” Este comentariul scris de bărbat la rubrica Mențiuni din procesul verbal, în care poliția a consemnat suspendărea permisului său.

Conducătorul auto care a contestat procesul verbal a menționat și că era îngrijorat pentru starea de sănătate a celor de acasă. În cadrul procesului, acesta a demonstrat că se grăbea după ce soția îl sunase să-l anunțe că nu se simte bine. Mai mult, și copiii lor, în total trei la număr, fuseseră diagnosticați cu otite și pneumonie.

Șoferul din Satu Mare a explicat instanței că este vital să poată conduce în continuare. “În aceste condiții, perspectiva de a rămâne fără permisul de conducere ar fi o tragedie pentru familie […] în perspectiva iminentă a internării soției și transportului gemenilor la creșă, neavând alt ajutor din partea familiei sau a celor apropiați din localitate.”

Legea, de partea tatălui de gemeni care a contestat sancțiunea în procesul verbal

Sătmăreanul fusese sancționat pe 20 februarie. Acesta nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversare. În cadrul procesului au fost prezentate imagini care arată însă, că pietonul pusese piciorul pe “zebră”, în momentul în care mașina era deja acolo.

Înregistrarea video arată că “maşina condusă de petent se afla deja în momentul imediat anterior atingerii trecerii de pietoni, în timp ce pietonul nu este vizibil în cadrul înregistrării”, a fost concluzia instanței.

Poliția a cerut menținerea sancțiunii de reținere a permisului. Dar judecătorul a fost de altă părere. Acesta a anulat procesul verbal prin care șoferului i se reținea permisul de conducere.

Decizia nu este însă, definitivă și poate fi atacată de polițiști la Tribunlul Satu-Mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide