Șofer român amendat în Austria deoarece a deversat benzină pe marginea șoselei

Autor: Mihai Morcovescu 12 nov. 2021 Știri auto
Șofer român amendat în Austria deoarece a deversat benzină pe marginea șoselei

Un şofer român a fost drastic amendat de poliția din Austria deoarece a deversat benzină pe marginea șoselei. El a încercat, astfel, să-și repare eroarea după ce alimentase cu combustibil greșit.

În timp ce rula pe o șosea din apropierea localității Amstetten, șoferul român a oprit la benzinărie pentru a alimenta. Din grabă, neatenție ori pe fondul oboselii, acesta a umplut rezervorul dubei sale, un Mercedes Sprinter Diesel, cu benzină în loc de motorină.

Dosar penal și 1.000 de euro amendă

De abia după ce s-a pus din nou în mișcare șoferul român și-a dat seama de prostia pe care o făcuse și a oprit pe marginea drumului. Cu ajutorul unui furtun, el a început să scoată benzina din rezervor, împrăștiind-o lângă mașină, sub ochii celor nouă pasageri ai dubei.

Șoferii care treceau prin zonă au observat ce făcea şoferul român şi au sunat imediat la Poliţie, după cum informează Kurier.at. După câteva minute, la faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţiei.

Pentru a preîntâmpina un posibil incendiu, dar și pentru a limita efectele poluării, polițiștii au chemat la rândul lor pompierii. Aceștia din urmă au demarat imediat o procedură specifică pentru a împiedica poluarea solului şi apelor subterane, folosind substanţe cu ajutorul cărora au absorbit benzina scursă pe carosabil şi în şanţul de pe marginea drumului.

Potrivit informațiilor poliției, românul a deversat aproximativ 35 de litri de benzină. Pentru fapta sa, cetățeanul român s-a ales cu dosar penal și a primit și o amendă uriaşă, în valoare de 1.000 de euro. De asemenea, el a fost obligat să acopere și toate costurile intervenţiei acestora pompierilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kurier.at


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide