Un șofer care fugea de polițiști s-a izbit cu mașina de o clădire. Ce ascundea în mașină? FOTO

Autor: Marius Vișan 02 iun. 2021 Știri auto

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc la data de 1 iunie, în municipiul Roman. Polițiștii au indisponibilizat 9.463 de pachete de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, în urma opririi unui autoturism condus de un conducător auto, de 47 de ani, în municipiul Roman.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din Roman au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, care se deplasa în municipiul Roman.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, echipajul de poliție l-a urmărit, iar, după aproximativ 700 – 800 de metri, autoturismul a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de peretele unei clădiri.

Șoferul a încercat să fugă de la locul incidentului

În acel moment, conducătorul auto ar fi coborât din autoturismul avariat şi ar fi încercat să se sustragă, prin escaladarea unui gard, fiind prins și imobilizat de polițiști.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii au descoperit, în interiorul acestuia, 9.463 de pachete de țigarete, fără timbru, susceptibile a fi provenite din contrabandă. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

Polițiștii au confiscat întregul transport

Cele 189.260 de țigarete, în valoare de aproximativ 105.000 de lei, au fost ridicate, în vederea confiscării. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. În cauză, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Creativitate fără limite: țigări ascunse în pneurile mașinii

Un alt caz care are ca punct de intersecție traficul de țigări și mașinile a avut loc în luna februarie, când mai multe pachete de țigări de contrabandă, ascunse în pneurile unui autoturism, au fost descoperite de polițiștii de frontieră.

Polițiștii au descoperit 7.100 de țigarete, de proveniență duty-free. Pachetele erau ascunse în pneurile unui autoturism condus de un cetățean român.

În data de 23 februarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român B.T., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Republica Moldova. Conform prevederilor legale în vigoare, a fost luată măsura reținerii țigaretelor.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide