Sancțiune drastică pentru un șofer care avea un număr de înmatriculare obscen

Autor: ProMotor 31 mai 2021 Știri auto

Un șofer din Suceava a reușit să atragă atenția zilele acestea în mai multe moduri. Primul ar fi că și-a pus un număr de înmatriculare cel puțin controversat. Cu toate acestea, el a fost sancționat pentru alte abateri făcute în trafic.

El a fost prins de polițiștii rutieri pentru că a depășit limita de viteză și a refuzat să prezinte actele la control. Pentru aceste fapte el s-a ales cu permisul de conducere suspendat și a încasat amenzi de câteva mii de lei.

Totul a plecat de la faptul că autovehiculul marca Mercedes, înmatriculat în Germania cu numărul DAU MU3, a fost oprit pe DJ 209C, la Vornicenii Mici, pentru că depășise limita de viteză în localitate. Mai exact, șoferul circula cu 103 km/h, într-o zonă unde limita de viteză era de 50 km/h.

În momentul în care a fost oprit, șoferul a refuzat să prezinte la control actele. Motiv invocat ar fi că nu le avea asupra sa. Polițiștii bănuiau că are permisul suspendat și i-au solicitat să coboare pentru a-i face controlul corporal. Înainte de a coborî, șoferul i-a dat partenerei de drum un portofel, dar și femeia care îl însoțea a refuzat să predea portofelul.

Acest șofer a fost sancționat pentru depășirea vitezei legale + refuzul de a prezenta actele

Între timp, pentru că a considerat că este victima unui abuz, șoferul în cauză a sunat la 112. El a cerut prezența superiorilor polițiștilor.

Aceștia s-au deplasat la locul incidentului și după ce au vizionat imaginile înregistrate cu ajutorul camerelor body cam pe care agenții le aveau instalate pe corp au constatat că șoferul și partenera sa nu au fost nici jigniți și nici agresați.

Înregistrările făcute cu camera video corporală au demonstrat situația reală

Pentru abaterile constatate, respectiv depășirea vitezei, pentru că nu avea permisul de conducere asupra sa, dar și pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, bărbatul a primit amenzi totale în valoare de 6.175 de lei și i s-a suspendat dreptul de conducere pentru 90 zile.

Sursă: monitorulsv.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură Foto: YouTube / Suceava Today



Comentarii
Inchide