Șoferul care a ucis două persoane în timp ce participa la o cursă ilegală, condamnat la închisoare

Autor: David Andrei 12 aug. 2020 Știri auto

Șoferul care a ucis două persoane, în timp ce participa la o cursă ilegală pe un bulevard din Chișinău, și-a primit sentința. Câți ani va sta la închisoare?

GALERIE FOTO

Judecătoria Chișinău l-a condamnat pe Tcaciuc Ion la 6 ani și 8 luni de închisoare. Instanța i-a suspendat permanent dreptul de a conduce. Tcaciuc pledase vinovat, dar solicitase instanței o pedeapsă care să nu-l priveze de libertate, scrie autoblog.md.

În urma cercetărilor, autoritățile au dezvăluit și faptul că bărbatul în vârstă de 27 de ani nu deținea un permis de conducere valid în momentul în care a urcat la volanul limuzinei Audi. Mașina nu era a sa, ci a unui prieten. Tcaciuc nu consumase băuturi alcoolice și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Cursă ilegală pe bulevardele capitalei Republicii Moldova

Cursele ilegale sunt un fenomen la ordinea zilei (sau mai bine spus, la ordinea nopții), pe străzile din Chișinău. Acest lucru se întâmplă în ciuda eforturilor autorităților de a pune capăt acestor întreceri. Controalele s-au intensificat însă, după incidentul în urma căruia șoferul de Audi a ucis două persoane și a rănit alte patru.

Accidentul a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020. Șoferul a intrat în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, a pierdut controlul volanului și a lovit în plin un taxi staționat. Limuzina Audi a fost proiectată apoi într-o altă mașină care aștepta la semafor.

Șoferul și pasagerul din taxi au decedat pe loc. Bărbatul aflat la volanul limuzinei a fost reținut și, ulterior, arestat. Pe parcursul audierilor, acesta a susținut că este nevinovat. Tcaciuc și-a recunoscut vina abia în ziua sentinței. Pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane, pedeapsa minimă este de 6 ani, iar cea maximă de 10 ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide