Șoferul unei Tesla a adormit la volan în timp ce mașina rula. A fost trezit chiar de sirena polițiștilor – VIDEO

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2021 Știri auto

Șoferul unei Tesla Model 3 a fost prins de poliție în timp ce dormea la volan. S-a întâmplat în Wisconsin, SUA. Sursele menționează că polițiștii au primit un apel ce reclama un bărbat care dormea la volanul unei Tesla Model 3, iar oamenii legii au răspuns rapid.

Vehiculele poliției au plecat în urmărirea mașinii cu pricina iar când s-au apropitat, ofițerii de poliție au observat că șoferul avea ochii închiși și capul lăsat într-o parte.

Apoi, ofițerul a condus în spatele mașinii electrice. A mers așa aproximativ 3 km, dar șoferul din Tesla nu a răspuns și a continuat să circule pe autostradă la viteza de 132 km / h. În cele din urmă, ofițerii au pornit semnalele luminoase de avertizare și sirenele, iar șoferul s-a trezi și a tras pe dreapta.

Șoferul unei Tesla a fost prins dormind în timp ce mașina rula pe Autopilot

„Te-am urmărit vreo două mile și dormeai”, se poate auzi pe înregistrarea camerei polițistului. „M-am uitat la tine și aveai ochii închiși. Înțeleg că ai pilot automat, dar dacă s-ar întâmpla ceva nu ai fi capabil să iei decizia de a te opri.”

Tot pe înregistrarea camerei șoferul este surprins spunând de mai multe ori că era obosit, dar nu dormea. El a mai spus că se îndrepta spre serviciu atunci când a fost oprit. Polițiștii i-au dat șoferului o amendă și au dispus remorcarea autoturismului Tesla sub pretextul că șoferul nu poate opera vehiculul, scrie Carscoops.com.

VIDEO

Pilotul automat de la Tesla nu ține loc de șofer

Sistemul Tesla Autopilot a fost cauza a numeroase accidente, unele dintre acestea tragice. Ele sunt datorate faptului că șoferii nu înțeleg pe deplin funcționarea sistemelor de asistență ale mașinii.

Autopilot nu este un sistem de conducere complet autonom. Cei de la Tesla au observat că tehnologia necesită „supraveghere activă din partea conducătorului auto”. Acestea fiind spuse, Tesla a avertizat în privința pilotului automat, doar că unii proprietari par să nu fie atenți la limitările sale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Code Blue Cam


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide