Solaris a livrat primele troleibuze electrice Primăriei Brașov

Autor: Mihai Morcovescu 19 dec. 2021 Știri auto

Compania Solaris Bus & Coach a început livrarea celor 25 de troleibuze electrice Trollino 18, care vor asigura transportul public în Brașov. Livrările vor fi finalizate până la finele acestei luni.

Vehiculele au fost achiziționate de Primăria Municipiului Brașov în baza unui contract semnat la sfârșitul lui 2020. Valoarea contractului este de peste 63 milioane lei (cca. 13 milioane de euro).

Troleibuzele Solaris: porturi USB și conexiune Wi-Fi

Troleibuzele Solaris Trollino 18 sunt dotate cu un motor electric cu tracțiune de 240 kW, propulsie Medcom și captatori de curent cu retragere automată în cazul desprinderii de la rețea.

Vehiculele cu zero emisii sunt echipate cu baterii de tracțiune pentru situații de urgență. Acestea oferă o autonomie de aproximativ 5 km în lipsa contactului cu linia de electricitate.

Fiecare troleibuz are o lungime de 18 metri, o lățime de 2,55 metri și o înălțime de 3,45 metri (incluzând captatorii). Capacitatea este de până la 133 de locuri, 41 dintre acestea fiind pe scaune.

Ca dotări, troleibuzele Trollino 18 sunt prevăzute cu sistem de aer condiționat și sistem audio-video de informare. Acesta din urmă va oferi date despre traseu, orele estimate ale călătoriei, anunțarea stației sau alte anunțuri. Cetățenii brașoveni vor beneficia și de porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile și vor beneficia de conexiune Wi-Fi.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din mai multe orașe. Este vorba de Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea, Mediași Târgu Jiu, Reghin și Ploiesti. Preponderente sunt vehiculele electrice și cele hibrid.

Peste 170 de vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Sursa: Solaris Bus & Coach

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Solaris Bus & Coach


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide