Specificații oficiale pentru noul KG Mobility Torres EVX. SUV-ul electric cu 500 de kilometri autonomie – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 apr. 2023 Știri auto

KG Mobility a dezvăluit specificațiile oficiale pentru noul SUV electric Torres EVX. Noul model dispune de o autonomie electrică de 500 km.

Producătorul coreean de automobile KG Mobility, cunoscut anterior sub numele de SsangYong, a dezvăluit specificațiile tehnice ale noului său SUV electric Torres EVX, care va ajunge la vânzare pe piața din Coreea în decursul acestui an.

Torres EVX este mai mare decât Korando e-Motion, având o lungime de 4,71 metri, 1,89 metri în lățime și este înalt de 1,72 metri. Conform publicației Motor1, noul SUV complet electric folosește un acumulator de la BYD, cu o capacitate maximă de 73,4 kWh.

KG Mobility Torres EVX dispune de un motor electric montat pe puntea din față, care dezvoltă o putere totală de 204 CP. Bateria de 73,4 kWh montată pe Torres EVX ar trebuie să confere SUV-ului o autonomie de 500 de kilometri estimați în regimul de testare WLTP. Cu toate acestea, testele efectuate de guvernul Coreei de Sud sugerează o autonomie de aproximativ 420 km. KG Mobility vinde, de asemenea, o versiune cu motor cu combustie internă a lui Torres, care este propulsată de un motor turbo pe benzină de 1,5 litri care produce 170 CP.

SsangYong nu mai există, iar Torres este primul model sub sigla KG Mobility

Vor fi oferite două niveluri de echipare. Pentru nivelul de echipare E5, EVX primește o pompă de căldură, jante de 18 inch, faruri cu LED, oglinzi electrice și ștergătoare de parbriz cu senzor de ploaie. La interior, SUV-ul electric compact vine echipat cu un instrumentar de bord digital cu diagonala de 12,3 inch plus un ecran tactil infotainment de 12,3 inch. Printre altă dotări se numără scaunele electrice, climatizare cu două zone și un hayon acţionat electric.

Nivelul de echipare superior, numit E7, adaugă lucruri precum tapițerie din piele, sistem keyless, scaune spate încălzite și ornamente suplimentare din plastic la exterior, menite să ofere un aspect mai robust mașinii. Bateria și motorul electric sunt aceleași pentru ambele niveluri de echipare.

Noul Torres EVX este disponibil pentru precomandă în Coreea. Echiparea E5 pornește de la aproximativ 50 milioane de woni (aproximativ 34.820 de euro), în timp ce echiparea E7 are un preț de 52 milioane de woni (aproximativ 36.212 de euro). Compania cunoscută anterior drept SsangYong intenționează să vândă Torres EVX în Europa începând cu a doua jumătate a acestui an.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KG Mobility


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide