SsangYong prezintă noul SUV electric Torres EVX. Ar putea fi ultimul model care poartă numele SsangYong – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 16 mart. 2023 Știri auto

SsangYoung a prezentat primele imagini cu SUV-ul electric Torres EVX. Când va avea loc debutul oficial al noului SUV al producătorului coreean?

SsangYong a publicat primele imagini cu versiunea complet electrică a SUV-ului Torres. Torres EVX, așa cum îl numește producătorul coreean, are un design modificat față de modelul cu motoare termice și, bineînțeles, propulsie complet electrică.

O bară subțire compusă din LED-uri înlocuiește grila normală a Torres-ului obișnuit. Aceasta are șase puncte iluminate, o caracteristică de design care ar putea fi utilizată pe scară largă pentru a diferenția modelele electrice de cele obișnuite. Bara de protecție este, de asemenea, unică pentru EVX, iar farurile sunt montate destul de jos, în corpul barei de protecție. Observăm și un scut de dimensiuni ceva mai mici, cu un design mai discret față de cel al lui Torres. Profilul este identic cu cel al modelului cu motor termic, diferența fiind făcută de noile jante din aliaj. SsangYong nu ne-a arătat partea din spate, dar a precizat că va avea stopuri unite printr-o bandă LED și o umflătură pe hayon, un omagiu adus carcaselor în care se montează roțile de rezervă pe mașinile de teren.

SsangYong va lansa un nou SUV complet electric

Interiorul a fost revizuit cu un nou cockpit digital cu ecran dublu și inserții care din lemn pe tabloul de bord. Volanul a rămas la fel, dar zona comenzilor tactile ale climatizării a dispărut. Compania spune că noul design oferă vizibilitate mai bună și că noul sistem multimedia este mai ergonomic.

SsangYong nu a dezvăluit încă informații legate de trenul de rulare al mașinii, urmând să fie comunicate în data de 30 martie. Potrivit publicației Carscoops, noul SUV ar putea să împartă partea mecanică cu Korando e-Motion. Acesta din urmă este echipat cu un singur motor electric montat pe puntea față, care produce 190 CP și are o baterie de 61,5 kWh, iar autonomia declarată este de 340 de kilometri. Va fi interesant de văzut dacă Torres EVX primește hardware actualizat și dacă va rămâne o propunere FWD.

Torres EVX va fi unul dintre cele 16 modele noi și concepte care vor fi prezentate la standul SsangYong Motor din Seul. De asemenea, noul Torres EVX ar putea fi ultimul model lansat sub sigla SsangYong. La începutul acestui an, producătorul coreean a anunțat că își va schimba numele în KG Mobility.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SsangYong


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide