SsangYong a fost cumpărat de Edison Motors. La ce sumă s-a ridicat tranzacția?

Autor: Mihai Morcovescu 11 ian. 2022 Știri auto
SsangYong a fost cumpărat de Edison Motors. La ce sumă s-a ridicat tranzacția?

Un consorțiu condus de producătorul coreean de vehicule electrice Edison Motors a achiziționat marca SsangYong. Valoarea tranzacției începutului de an se ridică la aproximativ 255 de milioane de dolari.

Constructorul sud-coreean se afla de mai bine de un an într-o situație dificilă din cauza datoriilor mari. În plus, vânzările de automobile au scăzut în 2021 cu 21%. Numărul total de mașini vândute de marca asiatică a fost de doar 85.000 de unități.

Probleme financiare uriașe au dus la vânzarea mărcii SsangYong

Grupul indian Mahindra achiziționase brandul SsangYong în 2011 și deținea 75% dintre acțiuni. Prin acea tranzacție brandul coreean era salvat, practic, de la faliment.

În vara anului 2020 au apăru, însă, primele semne că Grupul Mahindra dorește să cedeze controlul asupra mărcii SsangYong. Decizia indienilor era urmarea pierderilor însemnate înregistrate în ultimii ani.

În luna decembrie a aceluiași an, oficialii coreeni au depus cererea de intrare în insolvență. Măsura venea ca urmare a faptului că SsangYong se afla în imposibilitate de a plăti o serie de datorii către creditori. Patru luni mai târziu, SsangYong intra din nou sub control judiciar. Prima dată se întâmplase în urmă cu zece ani.

Tot în aprilie 2021 indienii anunțau începutul etapei de primire a ofertelor pentru achiziție. Nu mai puțin de 11 companii și-au depus atunci scrisori de intenție.

Într-un final au mai rămas în cursă doar trei potențiali investitori: Edison Motors, EL B&T și Indi EV Inc. Pe 10 ianuarie, un tribunal din capitala coreeană Seul a aprobat preluarea SsangYong Motor de către consorţiul condus de Edison Motors. Un acord formal de preluare era așteptat să fie semnat a doua zi.

Sursa: AutoNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide