Ce vor putea vedea vizitatorii la standul Hyundai de la CES 2022

Autor: Marius Vișan 06 ian. 2022 Știri auto

Hyundai dezvăluie viziunea privind utilizarea roboticii atât în lumea reală, cât și în metaverse, în cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2022. Evenimentul se desfășoară în Las Vegas, în perioada 5 – 7 ianuarie.

Având la baza tema „Expanding Human Reach”, cu această ocazie vor fi prezentate diferite soluții care vor influență mobilitatea viitorului prin intermediul roboticii, depășind granițele mijloacelor de transport convenționale.

Robotică reprezintă o componentă esențială în cadrul procesului de transformare Hyundai într-un furnizor de soluții inteligente de mobilitate. Un pas important în vederea îndeplinirii acestui obiectiv a fost și achiziția Boston Dynamics, care a contribuit la consolidarea poziției Hyundai în domeniul roboticii avansate.

În viziunea companiei, robotică și mobilitatea sunt strâns legate prin accelerarea dezvoltării reciproce. Această sinergie va contribui la asigurarea progresului omenirii, pornind de la un ecosistem bazat pe robotică de tip Mobility of Things (MoȚ).

CES 2022: Hyundai prezintă platformele modulare Plug & Drive (PnD) și Drive & Lift (DnL)

Hyundai a prezentat platformele modulare Plug & Drive (PnD) și Drive & Lift (DnL) – soluții pentru ecosistemul nelimitat MoȚ, în care anumite obiecte sau spații comune devin mobile cu ajutorul tehnologiilor robotizate.

Platforma robotizată PnD cu o singură roată îmbină direcția inteligență, frânarea, propulsia integrată în roată și hardware-ul de suspensie (care poate fi extins sau micșorat în funcție de aplicație, scop sau dimensiuni). Prin intermediul senzorilor LiDAR și a camerelor video, un obiect compatibil PnD se poate mișcă în mod autonom. Datorită flexibilității și posibilității de scalare nelimitate, modulul PnD poate asigura mobilitatea lucrurilor fixe, de la obiecte mici la spații comune. Domeniile de aplicabilitate sunt nelimitate și asigura libertate de mișcare persoanelor cu dizabilități, pentru logistică automatizată, reconfigurarea spațiului interior și a transportului public cu compartimente individuale, pentru distanțare socială și mobilitate până la destinație.

„În viitor nu vom mai mișcă noi lucrurile, acestea se vor deplasa în jurul nostru, cu ajutorul modulului PnD care asigura mobilitatea obiectelor fixe”, a declarat Dong Jin Hyun – Vice President & Head of Hyundai Motor Group Robotics Lab. „Toate eforturile noastre se îndreaptă spre îndeplinirea unui obiectiv mai ambițios că niciodată – ecosistemul nelimitat Mobility of Things.”

Hyundai a prezentat și dispozitivul Mobile Eccentric Droid (MobED), care utilizează modulul DnL, un mecanism cu roată excentrică, care include într-o singură structura sistemele de propulsie, direcție și frânare. Cu DnL montat pe fiecare roată, MobED poate ridică și coborî platforma, astfel încât corpul să rămână drept în timp ce MobED trece peste suprafețe denivelate sau bariere joase, precum scări sau denivelări pentru reducerea vitezei.

Intră în GALERIA FOTO

Parteneriatul Hyundai și Boston Dynamics evidențiază un viitor în care oamenii și roboții lucrează împreună pentru îmbunătățirea siguranței, a productivității și a calității vieții. De exemplu, costumele robotice Hyundai (dispozitivele VEX și CEX) și robotul Spot® Boston Dynamics susțîn industria și alte aplicații, chiar și misiunile de căutare și salvare.

La standul Hyundai din cadrul CES 2022 vor fi prezentate diferitele aplicații ale modulelor PnD și DnL, printre care dispozitivul Mobile Eccentric Droid (MobED), respectiv roboții Spot® și AtlasTM realizați de către Boston Dynamics.
De asemenea, în zona metaverse vizitatorii pot experimenta lumea virtuală, pot crea avataruri și pot relaționa cu acestea. Totodată, aceștia au ocazia de a participa la diferitele programe Hyundai, cum ar fi demonstrațiile cu roboți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: HYUNDAI


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide