Statul Bahrain ar putea fi noul proprietar al brandului McLaren

Autor: Ionuț Vîlciu 22 dec. 2023 Știri auto

McLaren ar putea avea un nou proprietar. Potrivit celor mai noi informații, statul Bahrain ar putea prelua controlul asupra mărcii.

Conform unor noi informații apărute în presă, fondul suveran al statului Bahrain ar putea prelua controlul mărcii McLaren în viitorul apropiat. Astfel, statul din Orientul Mijlociu ar putea deveni noul proprietar al brandului britanic, relatează Motor1.

McLaren ar putea avea în curând un nou proprietar. Un nou raport spune că un anunț ar putea fi făcut chiar săptămâna aceasta și dezvăluie că fondul suveran al Bahrainului, Mumtalakat Holding Company, va prelua controlul deplin al McLaren Group. Se pare că fondul, deținut în totalitate de guvern, negociază o cumpărare cu acționarii rămași.

Fondul și alți investitori au reprezentat o sursă vitală de numerar pentru McLaren în ultimii ani, ajutând la menținerea operațiunii în funcțiune, deoarece compania s-a confruntat cu numeroase obstacole de producție.

Grupul McLaren ar putea fi preluat de Statul Bahrain

În ultimii ani, Grupul McLaren s-a confruntat cu mai multe probleme financiare cauzate de pandemia de COVID-19. La sfârșitul anului 2022, producătorul auto a trebuit să vândă unele dintre vehiculele sale istorice pentru a finanța îmbunătățirile de dezvoltare pentru supercar-ul Artura. Unul dintre clienții acestor mașini este și compania Mumtalakat, care cumpărat aceste vehicule în schimbul a 100 de milioane de lire sterline. De asemenea, în luna aprilie 2021, McLaren a trebuit să vândă centrul său de operațiuni și fabrica de monoposturi de Formula 1 pentru suma de 240 de milioane de dolari.

În aceeași perioadă a anului trecut, Mumtalakat deținea o cotă de aproape 60% din McLaren și și-a extins controlul la începutul anului 2023. Compania este în curs de restructurare pentru a-și simplifica activitatea. Michael Leiters a fost numit noul său CEO în iulie 2022, care a recunoscut la câteva luni după numirea sa că produsele sale din trecut nu erau suficient de „mature”. Un singur proprietar precum Mumtalakat ar putea contribui la aducerea de stabilitate în interiorul companiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide