Stellantis și Mercedes-Benz vor construi o fabrică de baterii în Italia

Autor: Cristian Gubandru 23 mart. 2022 Știri auto

Automotive Cells Company (ACC), un joint venture între Stellantis, Mercedes-Benz și TotalEnergies, intenționează să construiască o fabrică de baterii în Italia, pentru cererea de vehicule electrice în creștere.

ACC va converti o fabrică Stellantis din Termoli, sudul Italiei, într-o unitate de producție de baterii, în urma unei înțelegeri cu autoritățile italiene.

Stellantis nu a oferit detalii despre investiție, dar a spus că obiectivul este de a produce baterii pentru peste 2,5 milioane de vehicule pe an până în 2030.

Stellantis mai are fabrici de baterii în Europa

Fabrica de baterii ar urma să fie a treia din Europa pentru Stellantis, după cele anunțate deja în Franța și Germania, care se construiesc tot prin ACC.

Vestea vine la o zi după ce Tesla a pornit producția la fabrica de lângă Berlin și în timp ce industria auto se luptă cu deficitul de cipuri și alte întreruperi ale lanțului de aprovizionare.

Roma s-a angajat luna trecută să furnizeze 369 de milioane de euro (407 milioane de dolari) din bani publici pentru Termoli, iar CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, a declarat că investiția pentru noua fabrică ar putea fi similară ca mărime cu cele planificate pentru fabricile mari din Franța și Germania, unde investiția a fost de aproximativ două miliarde de euro.

Cei trei parteneri vor să mărească capacitatea industrială la cel puțin 120 de gigawați oră (GWh) până în 2030 și să intensifice dezvoltarea și producția de celule și module de baterie.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

fabrica de baterii stellantis

Planul de capacitate actualizat va implica o investiție de peste 7 miliarde de euro.

Capacitatea de producție a centralelor franceze și germane va crește pentru fiecare dintre acestea la 40 GWh față de cei 24 GWh planificați inițial.

Uzina Tesla din Berlin vizează o eventuală capacitate de 50 GWh.

Stellantis vrea ca vânzările anuale globale de vehicule electrice să ajungă la cinci milioane de vehicule până în 2030.

Stellantis a crescut, de asemenea, capacitatea planificată a bateriilor cu 140 GWh la aproximativ 400 GWh, care va fi susținută de cinci fabrici mari.

Compania Automotive Cells a fost fondată de Stellantis și TotalEnergies/Saft în august 2020.

Eurocell, o companie anglo-coreeană de baterii pentru vehicule electrice, urmează să construiască prima sa fabrică europeană, pe care o numește Gigafactory.

Sursa: Stellantis

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide